Insights on Marketing & Technology

In-market - en ny måde at arbejde med markedsføring på

Handlings- og kontekstbaseret markedsføring og kunsten at tiltrække forbrugere fremfor at jagte dem – ja, tiden er mere til in-market end persuasion marketing. Vi har bedt én af dem, der sidder midt i orkanens øje med det rolige overblik, Rune Kiowsky, som er Head of Digital på medieabureauet OMD, om at fortælle om trends og muligheder i dagens medie- og forbrugerlandskab.

  • By: Rune Kiowsky
  • Published: 31-05-2012

Fremtiden er let, for den der lytter mere
Innovativ markedsføring vil efter min mening altid handle om det samme: Vores halsen efter mennesker, ofte forstået rigidt som målgrupper eller forbrugere. Hvem er de? Hvad vil de have? Hvad tænker og føler de? Og fremfor alt, hvordan kan vi ...

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

Pentia A/S, Forretningskonsulent, Martin Stahl writes:

God artikel. Et emne som jeg selv og andre med afsæt i SEO, SEM & Analytics har prædikeret i årevis. Men godt at se at Data Driven Decision (DDD) og Behavioral Targeting (BT) er oversat til letfordøjeligt dansk. Det som Rune på mediebureau dansk kalder for "Datastyret markedsføring og Interessestyret markedsføring"

Problemet med artiklen er dog selve implementeringen af alle lovprisningerne. Det lyder nemt, men det virker kun hvis du kan flytte eller koble data mellem de forskellige kanaler (multi channel) og/eller at brugeren er logget ind med et unified login (universelt log-in) Fx hvordan vil du opbevare og flytte en adfærd på TV til en adfærd på Tablet? Eller mellem kasseapparatet i butikken og kurven på websitet?

Apple, Google og Facebook har længe praktiseret DDD & BT og kan gøre det pga. vi er logget ind på deres services også når vi ikke er på deres domæner. Broen mellem Tablet og (digitalt) TV er de også ved at bygget - bare se på Apple TV og Google TV.

Der hvor det bliver virkelig interessant er hvordan Social & Search (Facebook & Google) tankegangen kan gøres til "alle mands eje" - altså hvordan kan vi udbrede denne tankegang og teknologi. Og hvordan får vi implementeret disciplinerne i det daglige så også almindelige virksomheder kan yde den gode service der ligger i brugen af det som Rune kalder for "Datastyret markedsføring og Interessestyret markedsføring" og dermed give deres brugere en fremragende oplevelse!?

Jeg plejer at sige at den digitale branche stort set har løsningen på alt og har haft den i årevis. Problemet er ressourcer og organisering eller blot viden eller bare god ledelse eller en blanding af det hele. For 10 år siden kunne virksomheder arbejde med Datastyret markedsføring ligesom Amazon gjorde det dengang. For 10 år siden kunne vi sende en SMS til vores hjem som tændte for kaffemaskinen. Men ingen eller kun få gjorde det.

Så det interessante ligger i kultur, organisation, viden og uddannelse - hvorfor arbejder virksomhederne ikke med noget som kan give så stor værdi?

Derfor er jeg skiftet fra at arbejde med ”SEO” over til ”Behavioral Targeting” og ”Data Driven Decision” og sidder i dag og arbejder på landets måske et af verdens bedste platforme indenfor denne teknologi. Men teknologi er som sagt ikke nok - det handler om de mennesker som sidder inde i virksomhederne og det handler om at forandre den både de er organiseret på før det kan lade sig gøre.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More