Insights on Marketing & Technology

Market #18

Branding best practice
En gang røg til Branding

En gang røg til Branding

Per ServaisAss professor at University of Southern DenmarkJudy Hermansen

Gamle, traditionsrige Harald Halbergs Tobaksfabrikker i Svendborg, der har produceret tobaksbrandet Mac Baren siden 1887, træder nu helt nye stier med en rulletobak til den postmoderne ryger, der har fået nok af branding. Det er ikke så meget produktet selv, der er nyt - Mac Baren har i mange år produceret rulletobak til både maskin- og håndrulning. Det er brandingstrategien, der er en kreativ frontløber. At søsætte et nyt brand i dag er generelt ikke let - og i særdeleshed ikke inden for en branche, der nærmest er forbudt!

Read on →
Succes er vigtig

Succes er vigtig

Martin Winther

Saxo Bank er på mange måder en ret udansk virksomhed. Og de 2 stiftere, som er blevet kaldt alt fra kapitalister til ultra-liberalister, har heller aldrig lagt skjul på, at der er mange ting i Danmark, de gerne vil lave om på. Hertil kommer ambitiøse vækstplaner, globale målsætninger og en holdning til succes, som mange også ville mene karambolerer med dansk hverdagssnak. Alt det kan man synes om, hvad man vil - men Saxo Banks umiddelbare succes er svær at komme uden om. Market fik en snak med den ene af virksomhedens stiftere, Kim Fournais, om det at brande Danmarks hurtigst voksende online investeringsbank.

Read on →

Gad vide om branding er umuligt?

Otto B. ChristensenWriter at MARKET

Det her er egentlig både rigtigt nemt og rigtigt svært. Men alle har jo en fornemmelse af, hvornår noget er et brand, og hvornår det ikke er det, så det kan vel ikke være så svært.

Read on →
Følelser smitter

Følelser smitter

Martin Winther

Først var vi ret så begejstrede. Så var vi i en periode lidt færre, der handlede i butikkerne. Og nu er vi igen rigtig glade for at komme i Irma. Market har været i Rødovre for at tale med Alfred Josefsen, der nok stadig mest er kendt som manden, der reddede Irma fra glemsomhed og konkurs. Ikke alene fik han vendt udviklingen. Irma er siden hen gentagne gange blevet kåret af anerkendte institutioner som Ledernes Hovedorganisation og Great Place to Work som en af de absolut bedste arbejdspladser i Europa, Josefsen selv har også fået flere anerkendelser for sit lederskab - og brandet Irma virker så stærkt som nogensinde før.

Read on →

Besserwisser Branding er Død

Anette Vogelsang Engholm Flinck

Hvordan skal vi arbejde med og tænke branding i den nye medievirkelighed?

Read on →
Er din virksomhed On Brand?

Er din virksomhed On Brand?

Martin Winther

Leslie de Chernatony er Professor of Brand Marketing og Director of the Centre for Research in Brand Marketing ved Birmingham University Business School. Market bad de Chernatony gennemgå de vigtigste pointer fra et studie, han har gennemført i 7 finansielle virksomheder - for på den måde at udlede best practices og effektfulde branding teknikker.

Read on →
En rejse ind i brandingens verden

En rejse ind i brandingens verden

Tilde HedingCharlotte Knudtzen

Via omfattende studier af international forskning i brand management har Tilde Heding og Charlotte Knudtzen identificeret syv forskellige akademiske og praktiske tilgange til arbejdet med brand management. De giver her et overblik over tilgangene og fortæller om de manglende svar på vigtige spørgsmål, der har drevet deres arbejde.

Read on →

Invites