Insights on Marketing & Technology

Status efter valget

Her har I mig tilbage, som Thorsen så frejdigt sang. Sangen er senere blegnet noget, da han endnu en gang kom tilbage i rampelyset. Jeg vil dog forsøge på dette fornemme sted igen at holde faklen højt og kaste lys over diverse emner, som jeg indimellem har tænkt en tanke eller to om.

  • By: Otto B. Christiansen
  • Published: 18-10-2011

Og hvad skulle være mere passende end at tage fat i det sande bombardement af mediekanaler, der er blevet anvendt i vores nyligt overståede folketingsvalg. Hvem var det egentlig, der vandt? Ja, altså ikke selve valget. Der tæller mandatfordelingen sit entydige sprog. Men hvem vandt markedsføringskampen? Hvilke kanaler var dominerende og effektive?

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

Klasselotteriet, Online Koordinator, Tomas Kruse writes:

Hej Otto

Synes ikke du skal gå all in med den hånd, du viser her.

Hvis du havde bare en lille smule ret i konklusionen om sammenhæng mellem dominans på nettet og valgresultatet, så burde valgets store vindere Margrethe, Johanne og Anders jo ligge i top fem hver gang. Jeg vælger top fem, fordi landets suverænt største partier med flest frivillige, mest pressedækning og det største valgbudget er selvskrevne dér.

Du skriver, at alle partier er "forholdsvis lige", hvis man begrænser sin google-søgning til en måned. Jeg kan umuligt se, hvordan det gør Socialdemokraternes eller Venstres kampagnekasser, medlemstal osv. (og dermed langt bedre mulighed for at ytre sig eller blive omtalt) lige med Kristendemokraternes. Næh de store pariter har selvfølgelig mest omtale, fordi de er ... store, og fordi de er bannerførere for hver deres blok, uansét om det publicerede er godt eller skidt nyt for dem. Din analyse er for overfladisk her og præmissen er forkert.

Nøjagtig den samme problematik gør sig gældende for din Facebook-optælling. De store har mange venner, ikke så overraskende. Men valgets næststørste taber Villy har også næstflest venner, altså stik modsat din teori.

Omkring Youtube går det helt galt. Det er ikke vigtigt, hvor mange videoklip den enkelte har liggende på siden, men hvor mange gange de enkelte klip er vist. Jeg er klar over at en sådan optælling vil tage lang tid, men den er nødvendig, hvis man skal kunne konkludere på den møde, du jo gør.

PS: Der er 999.000 klip med Bubber på Youtube hvilket jo må betyde, at han ville blive Statsminister med absolut flertal, hvis han ellers bare stillede op ...

Jeg tror at det eneste, man kan konkludere på baggrund af din optælling er, at man ikke kan konkludere på baggrund af så overfladisk en optælling.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More