Insights on Marketing & Technology

Market #55

Future Consumer

Du er dum, uansvarlig og overbrugende

Otto B. ChristiansenWriter at MARKET

Orwells ”1984“ og Huxleys ”Fagre nye verden“ havde (heldigvis) ikke helt ret. Men de tog heller ikke helt fejl, og der, hvor de havde en pointe, var, at befolkningen er forholdsvis villige til at acceptere kontrol, adfærdsregulering og forbud. Ikke i en outreret form som hos Orwell og Huxley, men de to satte bare udbredelsen af samfundskontrollen på spidsen for at understrege deres pointer.

Read on →
Fremtidens forbruger skaber fremtiden allerede nu

Fremtidens forbruger skaber fremtiden allerede nu

Sverre Riis ChristensenAssistant Director at TNS Gallup A/S

Innovatorer blandt forbrugere er ofte indikatorer for, hvad der kommer til at ske i fremtidens forbrug. Nye undersøgelser viser, at der er en gruppe innovatorer, Future Shapers, som er åbne, nysgerrige og kommunikerende. I denne artikel kan du blive klogere på, hvor vigtig denne forbrugergruppe er for marketingplanlægningen.

Read on →
Fremtidens forbrugere vil spidse ører

Fremtidens forbrugere vil spidse ører

Nicolai Jørgensgaard GraakjærProfessor at Department of Communication, Aalborg University

Forbrugerne bliver mere kritiske over for markedskommunikation, mere vant til at bestemme selv og mere indstillet på co-creation – også når det handler om ørerne.

Read on →
Ilden ulmer under fremtidens forbrugere

Ilden ulmer under fremtidens forbrugere

Carsten BeckEconomist at Copenhagen Institute for Future Studies

Fremtidens forbruger sidder på magten og på pengepungen. I en usikker verden er der behov for at tænke og agere innovativt. De kortsigtede tendenser og modeluner er altid vigtige at få styr på. Men fremtidens vindere bruger mindst lige så meget tid på at fokusere på det lange sigt. Relevante tilbud til forbrugerne kræver løsninger og svar fra virksomhedernes side på en række langsigtede udfordringer, som en gang imellem drukner i støjen fra alle de kortsigtede tendenser.

Read on →
Smid brillerne

Smid brillerne

Jens Christian Madseninterviews Dr. Patrick Dixon, futurist and keynote speaker

Som futurist ved Dr. Patrick Dixon noget om tiden, der kommer. Den 54-årige englænder fremskriver tidens fakta og tendenser og giver sine personlige bud på, hvad det vil betyde for forskellige brancher i fremtiden. Når han ikke læser, skriver og tænker hjemme i London, rejser han verden rundt for at fortælle om fremtiden på konferencer. The Press Association kalder ham ”Europe’s Leading Futurist“, og med 15 bogtitler i bagagen, 4 mio. YouTube-visninger og 13,5 mio. unikke besøgende på sin hjemmeside er han tydeligvis en mand, man lytter til. MARKET har taget en kvik snak med hr. Dixon om hans arbejde som fremtidsforsker, tendenser og gode råd til mødet med fremtidens forbruger.

Read on →
Årgang 2012

Årgang 2012

Søren Schultz HansenHead of Digital at Republica

Næste år – i 2012 – bliver den første hele generation af digitalt indfødte voksen. Disse nutidens og fremtidens forbrugere er på en række områder afgørende anderledes end deres forældres generation, – og dermed også de professionelle markedsføringsfolk, som skal forsøge at kommunikere til dem og de forretningsfolk, som skal sælge deres varer til dem. Med udgangspunkt i en empirisk undersøgelse af den første digitale årgang beskriver artiklen, hvad der er på spil og giver et par bud på, hvad virksomhederne bør gøre i den forbindelse.

Read on →
Skab engagerende oplevelser til forbrugerne

Skab engagerende oplevelser til forbrugerne

Bjarke Stemanninterviews Joseph Pine, author and partner at Strategic Horizons

Hvordan tænker fremtidens forbrugere? I virkeligheden tænker de slet ikke, men reagerer. Sådan lyder beskeden fra konsulent og forfatter Joseph Pine, der lige nu er aktuel med bogen Infinite Possibility. Virkelighed og virtual reality sammensmeltes gennem de digitale medier og tager dermed forbrugeren med på oplevelser i en multidimensional verden. MARKET talte med Joseph Pine, da han gæstede IAA Community Day 2011, for at høre, hvad virksomheder skal være opmærksomme på, når de rækker ud til fremtidens forbrugere.

Read on →

Invites