Insights on Marketing & Technology

Market #58

Brand Attitude
Bæredygtig legetøj, bæredygtig brandstrategi

Bæredygtig legetøj, bæredygtig brandstrategi

Jens Christian MadsenInterview with Francisca Kertzscher, Marketing Manager at BRIO

Mon den sydsvenske kurvemager Ivar Bengtsson tilbage i 1880’erne havde forestillet sig, at hans træsyslerier en gang langt ude i den ufattelige fremtid ville blive et af Nordeuropas stærkeste og mest respekterede legetøjsbrands? Næppe. Kimen til BRIO’s succes skal tilskrives Ivars hustru Sissa, som gav ægteparrets tre sønner virksomheden for at stoppe dem fra at udvandre til USA i starten af 1900-tallet. På godt 100 år har BRöderna Ivarsson Osby udviklet BRIO til den dominerende spiller på legetøjsmarkedet, virksomheden er i dag – ikke mindst i Skandinavien og Tyskland. Brandet BRIO står nærmest uændret gennem de seneste generationer. Det er tankevækkende, at undertegnede skribent har leget med præcis samme BRIO-produkter, som mine børn knap 40 år senere får i gave og begejstret leger med. Marketing Manager Francisca Kertzscher fortæller fra hovedkontoret i Malmö om BRIO’s tro på ”The Power of Play” og værdien i at holde fast i et sæt solide kerneværdier årti efter årti på et stærkt omskifteligt marked.

Read on →
Small brands, big attitude

Small brands, big attitude

John FurgursonOwner at BNBranding

Sådan skaber du en brandpersonlighed i størrelse XXL.

Read on →
Brandet er en central del af din virksomhed

Brandet er en central del af din virksomhed

Jens Christian MadsenInterview with Michael Benson, Regional Director at Interbrand

Interbrand er, som navnet antyder, et international brandingbureau. Ifølge Regional Director Michael Benson er Interbrand verdens første og største af sin slags. Han har beskæftiget sig med brands hele sit professionelle liv, og for ham hænger brand attitude direkte sammen med de personlige egenskaber, man er i stand til at give sit brand. Samtidig plæderer han for, at man skal lade sit brand gennemsyre alle dele af virksomheden. Men et brand kræver et publikum, og hvem ved bedst, hvad publikum vil have: Publikum eller virksomheden?

Read on →
Når brand attitude kommer naturligt

Når brand attitude kommer naturligt

Maria PræstInterview with Anne del Socorro, Head of Marketing at innocent Drinks

innocent Drinks har slået sig godt og grundigt fast på markedet som et bæredygtigt brand, der laver smoothies af ren frugt og intet andet. Men innocent ser ikke sig selv som et brand – for dem handler det om at være naturlige og sige tingene, som de er. Sværere behøver det åbenbart ikke at være.

Read on →
Brand attitude - en global balanceakt

Brand attitude - en global balanceakt

Majken SchultzProfessor and Branding Expert at Copenhagen Business School

At udvikle og lede brands i dag er en balanceakt mellem forskellige modsatrettede kræfter. Balancepunktet skifter over tid, ligesom forskellige strømninger påvirker kræfterne bag brandet. Et brand er altid i bevægelse, og det er netop det, som giver brandet dets attitude. Globaliseringen har skabt ændrede vilkår for udviklingen af brand attitude gennem større hastighed og kompleksitet på snart sagt alle områder, men også givet større spillerum for en søgen efter det oprindelige og autentiske, som udspringer af sted og tid. Men hvordan finder man det sweet spot, som i en globaliseret verden giver brandet både attitude og troværdighed?

Read on →
Brands og attitude - er det ikke en 'contradiction in terms'?

Brands og attitude - er det ikke en 'contradiction in terms'?

Per ØstergaardEmployee at Department of Marketing and Management, Syddansk UniversitetJudy HermansenEmployee at Department of Marketing and Management, Syddansk Universitet

Hvis kant er noget, der efterspørges – hvor går den så?

Read on →

Invites