Insights on Marketing & Technology

Det sociale medielandskab

Selv om Facebook for længst har rundet en milliard brugere, er der også andre platforme, der er værd at holde øje med. Vi tager på guidet rundvisning.

  • By: Ricky Mae Melchior
  • Published: 26-02-2013

Det har været en interessant oplevelse at beskæftige sig professionelt med sociale medier igennem en lille håndfuld år. Der er sket en enorm udvikling, der kan sammenlignes med dengang i halvfemserne, hvor hjemmesiden fik sin store udbredelse. I dag befinder vi os i et landskab, der er komplet uoverskueligt og fyldt med et nærmest uendeligt antal meget komplekse forbindelser, men som både unge og gamle mennesker alligevel er i stand til at navigere igennem, som havde de aldrig bestilt andet.
    At Dronning Margrethe i sin nytårstale sidste år nævnte Facebook ved navn, understregede med stor tydelighed, at sociale medier er blevet en medieplatform, man nærmest ikke kan overvurdere betydningen af. Men selvom Facebook for længst har rundet en milliard brugere, er der også andre platforme, der er værd at holde øje med. Volumen er i hvert fald ikke det eneste parameter, det giver mening at måle på i forhold til relevans. Tjenester som den dristige og ungdommelige Snapchat, der er en flygtig beskedtjeneste, hvor de billeder, man sender forsvinder for altid efter et par sekunder, eller Twitter-ejede Vine, der lader brugeren sammensætte bittesmå elegante film, er begge interessante at holde øje med.
    Omdrejningspunktet er dog ofte det samme: Gør brugerne i stand til at iscenesætte deres egen sociale identitet på nye kreative måder og gør oplevelsen så strømlinet, at dit brugerantal kan skaleres aggressivt. Landskabet er fragmenteret, og selvom det stadig er den store blå mastodont, der har den største opmærksomhed i mainstream-mediernes bevidsthed, sker der ligeledes interessante ting rundt omkring i nicheforetagenderne. Jeg vil her se på nogle af de tendenser og strømninger, der spiller en rolle i det nuværende og fremtidige medielandskab.

Indholdsoverflod
Hvor den tidlige periode for sociale medier hovedsageligt handlede om at stille nogle teknologiske platforme til rådighed, der for brugerne dramatisk forkortede processen fra idé til produktion til distribution af indhold, er situationen en helt anden i dag. Vi befinder os nu i et stadie af overflod i stedet for knaphed, og produktionen af indhold er forøget i en grad, så 90% af verdens data er genereret inden for de seneste to år.
Facebook har nu 4% af alle billeder, der nogensinde er taget i verdenshistorien liggende og der bliver uploadet en times video hvert sekund til YouTube. Det, der kommer til at spille en rolle nu og på sigt er, hvordan vi håndterer en så massiv overflod af indhold.
    Det centrale omdrejningspunkt hedder kuratering. Den proces, der foregår, når vi får indhold udvalgt til os, bliver ikke kun udført af de mennesker, du vælger at være ven med på de forskellige platforme. Både Google, Facebook og mange andre webtjenester benytter ekstremt avancerede algoritmer til at kalkulere, hvilket indhold, der er relevant for dig, når du bruger deres platforme. Disse systemer bygger på al den viden om ...

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

Omnicom Media Group, Search Planner, Sarah Vos Thrysøe writes:

Hejsa,
Interessant artikel, især finder jeg udtalelsen: "Kommer jeg foran i kundeservicekøen, hvis systemet kan se min Klout-score på 68" meget spændende. Kunne man forestille sig at der i fremtiden vil være mere fokus på de personer der vha. SEO kan skabe en masse polymik hvis de ikke får god service/et godt produkt? Måske vil SEO enda blive en del af folkeskolelærdommen så alle kan skabe røre i forhold til de store brands ligesom der blev gjort omkring Dell?
Venlig hilsen Sarah

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More