Insights on Marketing & Technology

IT infrastruktur og IT værktøjer til realisering af dine Social Media-mål

Vejen til succes på sociale medier som virksomhed er som at køre jeep i et krævende terræn. Konstante ændringer i underlag og landskab kræver en fast hånd på rattet – klar til konstante små justeringer så jeepen ikke kører fast.

 • By: Line Christa Amanda Sørensen
 • Published: 21-02-2013

Sociale medier kræver kontinuerlige justeringer af kanaler og budskaber. Hurtig respons på trends og markedsudvikling kan gøre forskel på en kampagnes succes eller fallit. Ud over indsigt i de forskellige sociale medier og deres unikke muligheder, kan løbende justeringer og hurtig respons kun skabes på baggrund af en integreret og velfungerende it-struktur, hvor databaser og værktøjer er optimeret til sociale mediers særlige udfordringer.

Mål din succes – tracking værktøjer
For 5–6 år siden, da området sociale medier var mere råt og upoleret end i dag, handlede alt om tilstedeværelse. En virksomheds profil på sociale medier var et nyt fænomen og alene det at have en profil kunne være en vigtig differentiation. Sociale medie kanaler – Facebook, LinkedIn, Youtube mv. – var ’øer‘ i nyt mediehav. Med begrænset integration mellem kanalerne var det vanskeligt at optimere tilstedeværelsen og udnytte synergier. Det var sociale medier 1.0. Udviklingen i sociale medier de seneste par år samt finanskrisens øgede krav om dokumentation af de resultater marketingkronerne kaster af sig, har på én gang øget kompleksiteten og givet den marketingansvarlige gode kort på hånden. Tracking- og monitoreringsværktøjer er blevet en integreret del af en implementering af en strategi for sociale medier. For hvordan vil du justere og dermed optimere dine aktiviteter på sociale medier, når du ikke kender din kundes adfærd i mødet med dit budskab på sociale medier – hvad, hvornår, hvorfor?

2. generations værktøjer
Når det gælder websites, har Google Analytics og lignende website statistikværktøjer længe været et fast element i implementeringen og driften. Google Analytics er gratis (medmindre virksomhedens website har mere end 10 millioner hits om måneden) og dækker langt de fleste behov. Med Google Analytics kan du tracke præcise trafikmønstre og dermed:
-    Hvilke af dine marketing aktiviteter der er mest effektive
-    Hvilke kunder/kundesegmenter der giver mest værdi


Men hvad med de øvrige kanaler: Twitter, Youtube, LinkedIn, Facebook? Hver af disse kanaler har sine egne tracking værktøjer men for en virksomhed med tilstedeværelse på alle disse kanaler, er det vigtigt at kunne få et overblik på tværs af alle aktiviteter. Med 2.generations tracking værktøjer som Tweetdeck og Hootsuite kan du monitorere flere sociale medie-kanaler, koordinere og planlægge budskaber på tværs af kanaler og dermed skabe overblik. Der kan bygges bro mellem ’øerne‘ i det sociale medie ocean.

Less is more
Udvalget af tracking og monitoreringsværktøjer er vokset eksponentielt de sidste par år. Udfordringen i dag er således i højere grad at vælge et eller to værktøjer, der kan måle det, virksomheden virkelig har brug for til konstant at kunne implementere små justeringer. Frem for et omfattende rapporteringsværktøj hvor man kun anvender – eller forstår – data fra en brøkdel af trackingen. Inden man som virksomhed begynder at implementere det første open source eller betalbare monitoreringsværktøj, man har googlet sig til, bør man gøre sig et par overvejelser:

 1. Hvilke kanaler ønsker vi at monitorere?
 2. Hvad ønsker vi at monitorere? (Hvad siger kunderne om mit produkt/min service, hvordan er reaktionen på vores kampagner osv.)
 3. Hvor ønsker vi at monitorere? Hvis virksomheden er til stede på flere markeder bør værktøjet kunne tilrettes flere geografiske områder og sprog)
 4. Hvem ønsker...
 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More