Insights on Marketing & Technology

A new window to the world

Tænk hvis en køretur ikke bare var en rejse fra A til B, men at du som passager kunne lære, lege og udforske det passerende landskab undervejs. Det er virkeligheden med Toyota Motor Europes koncept ”Window to the World“. MARKET har talt med Carole Favart, Kansei Design General Manager, om det innovative koncept hvis omdrejningspunkt er følelsesmæssig interaktion.

  • By: Maria Præst
  • Published: 18-06-2013

En hvid Toyota stationcar glider lydløst gennem landskabet. På bagsædet sidder en lille pige og kigger ud af vinduet. Hun trykker på ruden nederst i hjørnet, og nu kan hun pludselig se, hvor langt væk de forskellige ting i landskabet er. 253 meter til huset, 34 meter til det store træ og fire meter til cyklisten, de netop har overhalet. Hun sætter begge pegefingre op på ruden, trækker dem fra hinanden og zoomer nu ind på en flok får, der står og græsser på marken, så hun kan se dem helt tæt på. Endnu et tryk på ruden, og der dukker oversættelser op af de elementer, de kører forbi, så nu kan hun også lære sproget i det land, de besøger.
I Toyotas innovative koncept, Window to the World, er bagsæderuden forvandlet til en gennemsigtig touch screen, der åbner for en helt ny verden af muligheder.


    ”I en verden, der er i konstant bevægelse, er der også forventninger til, at vi i Toyota kommer med noget nyt. Window to the World var tænkt som en inspirerende og provokativ vision for at præge fremtidens aktiviteter inden for produkt og service design. Det interaktive vindue forbinder passageren med verden udenfor, og gennem augmented reality kan passageren agere med de forskellige elementer i det passerende landskab. Vi ønskede at sætte fokus på brugeroplevelsen ud over det at køre bilen,“ fortæller Carola Favart, der er leder af Toyotas Kansei Design-afdeling.Følelsesmæssig interaktion
Kansei er japansk og betyder at sanse.
 I Toyota står Kansei Design for at designe produkter, der appellerer til følelser.
    ”Vi ønsker at skabe følelsesmæssige brugeroplevelser ved fx at integrere kvindelige værdier. Det handler ikke om at skabe biler til kvinder, men et godt eksempel er Toyota Avensis – en stor bil, hvor du samtidig kan føle de kvindelige værdier under de ...

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More