Insights on Marketing & Technology

Fremtidens skærme vil ændre dit liv

Efter et par år med stilstand i forskningen inden for skærmteknologi er de innovative kræfter ved at blusse op igen. Og der kommer til at ske radikale fremskridt, der vil påvirke dig både privat og professionelt. Tag med til et smugkig på fremtidens skærme.

  • By: Rasmus Larsen
  • Published: 18-06-2013

Skærme findes overalt. Kig dig omkring. Uden skærme ville vi ikke kunne udføre vores daglige arbejde foran pc’en eller få indblik i, hvad der sker i verden omkring os. Udviklingen inden for skærme har været et af nøgle-
elementerne i den mobile revolution, der har bragt os telefoner og tablets så tynde, at de kan glide ned i lommer og tasker. Skærmene reagerer i dag, når vi rører ved dem, og vi kan få mere livagtige billeder end nogensinde.
    Alligevel glemmer vi til tider, hvilken enorm indflydelse skærme har på vores dagligdag. Teknologien i dem er udviklet over en årrække, og selv om det kræver kvikke hoveder at overføre teknologien til et format, så skærmene kan bruges i praktisk sammenhæng, så er det grundlæggende de teknologiske faktorer, der bestemmer, hvad der er muligt. Finanskrisen resulterede i, at nærmest samtlige aktører skruede gevaldigt ned for forskningen i ny skærmteknologi, men de innovative kræfter er ved at blusse op igen efter nogle år med stilstand.


Bøjelige, papirtynde skærme
Skærme har frem til i dag været firkantede og ufleksible, men en ny skærmteknologi vil ændre på det faktum. Vi har i dag to overordnede skærmteknologier kaldet LCD og plasma (Se faktaboks), men en ny skærmteknologi kaldet OLED (organic light emitting diode) åbner for nye muligheder. Vi er allerede begyndt at se de første OLED-skærme i små, håndholdte enheder, men OLED-teknologien rummer så stort potentiale, at det kan ændre hele skærmbranchen. OLED er ikke kun et løfte om hurtigere, flottere og tyndere; OLED-skærmteknologi åbner for nye skærmtyper, der kan anvendes i enheder, vi slet ikke kan forestille os endnu.


    Inden for de næste par år rykker OLED-skærmteknologi for alvor ind i vores stuealtre, der står til at blive papirtynde, og måske endda buede i takt med at de bliver større, men potentialet inden for mobilitet og mobile enheder er både større og mere fascinerende. OLED kan muliggøre papirtynde, bøjelige skærme, gennemsigtige skærme og skærme i nye former. OLED-skærme er samtidig ekstremt hårdføre. OLED kan endda fungere som lyskilder i lamper eller som lysplader, der ”klistres“ direkte på vægge og lofter.
    Mere eller mindre alle skærmproducenter forsker i OLED-teknologi i disse år, og analysefirmaer estimerer, at OLED-markedet vil vokse med eksploderende fart inden for de næste 5–10 år. Og mulighederne er mange. Lige fra skærme direkte i vinduesglas til skærme, der kan foldes omkring dine arme eller integreres i tekstiler. Vi er sikre på, at de kreative hoveder kan finde endnu flere brugsscenarier.


Skærme, der giver feedback
Berøringsskærme er i den grad blevet ...

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Pauli Østerø likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More