Insights on Marketing & Technology

Sådan brænder du igennem på video

Hvordan brænder du igennem med dit budskab på video? Jeg har lavet knap 50 YouTube videoer og ser selvfølgelig tit videoer på nettet. Jeg har desværre set mange gode budskaber, som ikke kom ud til tilhørerne fordi direktøren, lederen eller sælgeren ikke formåede at brænde igennem. Her er min guide til, hvordan du kommer til at brænde igennem på video.

Gert Rune
  • By: Gert Rune
  • Published: 11-01-2016

Hvis du holder et oplæg foran et publikum, ville du få en eller anden form for respons. Det gør du ikke, når du laver video og du skal bruge dobbelt så meget energi på at få samme effekt hos modtageren!

Jeg vil gerne give dig de 5 vigtigste ting, der får dig til at brænde igennem med dit budskab. Du kender budskabet, jeg taler ”kun” om fremlæggelsen, som er det vigtigste efter min mening. Budskabet kommer nemlig ikke ud til seeren, hvis du ikke brænder igennem.

1. Dine fødder

Hvad laver dine fødder? Står de stille eller flytter du fødderne?

Hvis jeg tripper rundt på gulvet, er det stadig meget forstyrrende for dig, selvom jeg er nærværende i kameraet. Dine fødder skal stå stille. Kun standup komikere kan løbe rundt og sige noget, så du stadig hører efter. Og så hører du alligevel ikke 100% efter.

Det er ikke kun publikum du forstyrrer, når du flytter dine fødder. At stå stille giver indre ro, så du kan trække vejret dybt og nervøsiteten forsvinder.

Du kan sagtens flytte dig, lidt til den ene eller den anden side. Men når du taler til kameraet skal du stå stille.

2. Dine øjne

Når du kigger direkte ind i kameraet, så mærker jeg dit nærvær, din interesse, din passion for dit budskab.

Hvis du kigger rundt eller op, uden fokus og nærvær med kameraet, så virker din fortælling kedelig og uinteressant. Det fungerer ikke, du skal være nærværende og have direkte øjenkontakt.

Som ”budbringer” skal du virke interesseret og ikke tænke på det vigtige møde i morgen!

Nærvær kan jeg som modtager af budskabet bruge til noget. Jeg skal kunne mærke dig og din passion for dit budskab.

Dine øjne må ikke flakke omkring, dette skaber forvirring og afstand imellem dig og mig. Og fordi mediet er video, er der allerede en afstand. Det svarer til at sidde 20 meter væk fra dig til et levende oplæg.

Hvis jeg som seer ikke kan mærke nærværet og passionen i budskabet, opleves det som værende ligegyldigt. Og hvis du er ligeglad omkring dit budskab, hvorfor skulle jeg være interesseret?

3. Dit åndedræt

Hvis du vil være udholdende og ikke blive forpustet, nervøs eller stresset, så skal du huske at trække vejret. Og dette forgår i mellemgulvet.

Inden du tænder kameraet, så tænk på, hvad du vil sige først, så du kan få en god opstart. Tag så 5 dybe vejrtrækninger, helt ned i maven. Dybe vejrtrækninger giver ro. Når du trækker vejret helt ned i maven, forsvinder nervøsiteten næsten fra din krop.

Og husk, at... 

Login to read the rest of the articleGert Rune

Professionel foredragsholder og forfatter til bogen "Fra Knoglekræft til Ironman". Uddannet hos Mærsk og været selvstændig i 12 år. Jeg har taget efteruddannelse i formidling, adfærd, kommunikation og mentaltræning. Siden 2009 har jeg drevet foredrag- og kursusvirksomhed.

Gert Rune

Professionel foredragsholder og forfatter til bogen "Fra Knoglekræft til Ironman". Uddannet hos Mærsk og været selvstændig i 12 år. Jeg har taget efteruddannelse i formidling, adfærd, kommunikation og mentaltræning. Siden 2009 har jeg drevet foredrag- og kursusvirksomhed.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More