Insights on Marketing & Technology

3 fejl man bør begå for at få succes med digital transformation

Forretningsmodeller, kundernes købsadfærd, måden vi kommunikerer på og hvordan vi indretter vores virksomheder ændres heftigt i disse år som følge af digital transformation. 90% af alt data i verden er skabt de seneste 2 år, ifølge IBM og ser vi på Google trends er søgninger efter ordet ’digital transformation’ steget 1800% på 1 år.

Henrik Stenmann
 • By: Henrik Stenmann
 • Published: 18-12-2015

1.Gå tilbage til en fuser

For 10 år siden holdt jeg et foredrag om, hvordan Facebook ville ændre vores måde at kommunikere på. Jeg blev grinet af scenen. Som en af tilhørende sagde ”Folk gider ikke Facebook og det vil aldrig slå igennem Danmark.”

For 5 år siden mente jeg ikke virksomheder nogensinde kunne få return on investment ved at være aktive på sociale medier, fordi det handler om relationer. I dag er de en fast del af pakken, når du vil skabe leads og salg, da deres big data algoritme giver value for money.

For 3 år blev der nedlagt veto, da jeg ville oprette flyver-stillinger, hvor medarbejdere havde flere kompetenceområder på én gang og var tilknyttet både vores AdWords og SEO-afdeling. I dag arbejder vi på, at alle i huset får multi-skills.

Alt for mange virksomheder er bange for at begå fejl – og har man prøvet noget én gang, så siger de ofte ”Det har vi prøvet før”.

Men udviklingen går så hurtigt så, hvis du prøvede – og fejlede – for 3 år siden, skulle vi så ikke prøve igen? Du skal både turde fejle og være vedholdende i den digitale transformation.


2.Stol aldrig på din succes

I 2005 blev YouTube lanceret. Samme år præsenterede Netflix et af deres stærkeste resultater i forhold til overskud. De havde lige vænnet kunderne til at modtage og sende DVD’er med posten og havde opbygget et stort udvalg af film.

Så, hvad gjorde Netflix samme år? De begyndte deres transformation mod en 100% digital forretning og gik fra at udbyde DVD’er over til video on demand. I 2011 stoppede de helt med DVD og tabte på ét år 209 mio. $ og havde et lille overskud på 17 mio. Men i 2014 var Netflix’s overskud på 269 mio. $ - og i øvrigt en all time record.

Netflix troede på, at de skulle være digitale for at overleve på langt sigt og de fortsatte – velvidende, at det ville koste dem dyrt på den korte bane. I dag er de ikke alene 100% digitale, men de indsamler og bruger data til at lave content, forbedre brugeroplevelsen og holde sig på toppen. Serien, House Of Cards er et godt eksempel på, hvor produktionsselskabet sagde nej til en 4. sæson. Netflix insisterede på at producere 4. sæson. De kunne se i data at interessen var stor og købte rettighederne.

En af vores største udfordringer, når det går godt, er at bilde os selv ind, at det hører op. Fordi det kræver, at vi kommer ud af vores komfortzone.

3.Kør uden et road map

Vi er et digitalt bureau og har arbejdet med digital transformation siden vi blev grundlagt for 10 år siden. Men i år har vi øget farten.

Udfordringen for mange virksomheder er, at det ikke nødvendig er dem, der skal lede udviklingen, der ved mest om digitale forretningsmodeller og kundernes nye købsmønstre. Ovenikøbet er der sjældent et køreklart road map. Den digitale transformation sætter derfor mange ledere i en situation, hvor:

 • De skal lede en virksomhed, men har ikke kompetencerne
 • De kan ikke søge råd i...

Login to read the rest of the article


Henrik Stenmann

Henrik er senior Partner hos IIH Nordic, hvor han har hjulpet virksomheder, som Danfoss, VELUX, Rockwool, Arla and Aller. Henrik er også Google Trainer og har delt sin viden omkring digital transformation and online marketing til fordrag i bl.a. London, San Francisco, Barcelona og Toronto. 

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Theresa Marie Brodersen and Sofie hermansen likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More