Insights on Marketing & Technology

Den digitale revolution – venter din virksomhed på perronen?

Den digitale revolution er fantastisk spændende og udfordrende samtidig. I foråret fik jeg en ny bil. Jeg har en smartphone med Google Maps installeret, som er trådløst koblet til bilen. Når jeg på ca. samme tid dagligt kører til og fra arbejdet, kommer der automatisk besked om, hvordan trafikforholdene er, og hvor lang tid min rejse tager. Jeg har ikke bedt om det – det er kommet automatisk. Det er da intelligent og smart.

Gitte Damgaard
  • By: Gitte Damgaard
  • Published: 25-11-2015

Den digitale revolution er kommet for at blive, det kan vist ingen være i tvivl om. I den vestlige verden omgiver os forbrugere os med alle mulige forskellige intelligente devices og tingenoter – the Internet of Things (IoT). Vi er stort set altid online, både når vi handler ind, laver mad, socialiserer med venner og familie, dyrker sport, følger undervisning, er på arbejde, ser film, kører bil etc.

Det, at andelen af diverse devices er eksploderet gør, at der bliver generet enorme mængder data. 90 % af alle data er genereret inden for de seneste to år – og fordobles hvert andet år. Det er en helt ny tidsalder – den digitale tidsalder. Toget bulder derudaf – men står din virksomhed stadig og venter på perronen? Venter på det næste tog, eller er I kommet for sent? Jeg tror på, at mange virksomheder stadig kan nå at stige på toget, hvis de tør at springe på det. Udfordringen for mange virksomheder er, hvis de lader toget køre videre. Vælger virksomheden at gøre det, så er der højst sandsynligt kun ét alternativt tog, nemlig toget, der kører til endestationen for døende virksomheder.

Det er en misforståelse at tro, at det med at hoppe på vognen for den digitale tidsalder handler om, at du skal være til stede på de sociale medier eller købe et nyt IT system. Højst sandsynligt er det slet ikke der du skal starte som virksomhed. Det er en misforståelse...

Login to read the rest of the article


Gitte Damgaard

Gitte er projektleder i Forsknings- og innovationsafdelingen ved Erhvervsakademi Aarhus. Gitte arbejder med forskningsprojektet ”Small Data – Big Business”, der omhandler praksisnær anvendelse af data i små og mellemstore webshops, hvor der er interviewet 12 førende webshops og eksperter i Danmark, der har erfaring med anvendelsen af data. 

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Rine Søgaard, Gitte Damgaard and another likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More