Insights on Marketing & Technology

Derfor elsker vi Netflix

Streamingtjenesten Netflix har fået stor udbredelse på kort tid, og kunderne er vilde med den. Antallet af kunder vokser hastigt måned for måned, og de formår samtidig at fastholde en høj andel af de eksisterende kunder. Populariteten kommer endvidere tydeligt til udtryk i målinger af kundeloyalitet, hvor de ligger meget højt målt på fx Net Promoter Score. Men hvorfor er det, at Netflix har opnået så høj popularitet og at vi er så loyale over for dem? Og hvad kan andre virksomheder lære af det?

Kent Bredahl
  • By: Kent Bredahl
  • Published: 25-11-2015

Først og fremmest er Netflix meget kundeorienteret

De giver dig et stort udvalg af film og serier, når du ønsker det. De dikterer ikke hvornår der er primetime, de har ikke besluttet, at søndag aften er det tidspunkt hvor du skal se din yndlingsserie, og de blander sig ikke i hvor mange afsnit du ser ad gangen. Hele deres forretningsmodel fungerer stort set på dine præmisser.

Netflix var proaktiv på at tilbyde kunderne det de ønsker og forventer, og de har i den forbindelse brudt med en række forældede normer. Eksempelvis lancerede de serien House of Cards, og gjorde alle afsnit tilgængelige fra dag 1, hvilket gav en dobbelt WOW-effekt. Serien i sig selv blev en publikumsfavorit, og det forhold, at man selv kunne dosere hvor mange afsnit man ønskede at se ad gangen, var en ny og positiv oplevelse for mange brugere. Dermed blev Netflix en udfordrer, der gjorde noget nyt og ekstra for kunderne, og den slags giver bonus på goodwill-kontoen.


 Efterfølgende begyndte udbyderne af kabel-tv reaktivt at følge efter ved gradvist at tilbyde streaming og mere fleksible programpakker. Dog ikke mere, end at den manglende fleksibilitet på programpakkerne har påkaldt sig forbrugerombudsmandens interesse, og at min udbyder gennem en længere periode ville have et tillæg på 99 kr. per måned for at jeg kunne se programmer med forsinkelse. En funktion, der er en hel naturlig del af streamingtjenester som Netflix, og et tillægsgebyr for så simpel en funktion ræsonnerede derfor dårligt med mine forventninger som kunde.

For det andet leverer Netflix værdi for pengene.

For en rimelig pris per måned får du adgang til et stort udvalg af film og serier, og prispolitikken er meget enkel. I modsætning til...

Login to read the rest of the article

 


Kent Bredahl

Kent er indehaver af konsulentvirksomheden Cuori, der rådgiver om kundeloyalitet, og hvordan det skaber vækst og øget profitabilitet. Kent har en bred kommerciel baggrund med mere end 15 års erfaring fra Carlsberg, Top-Toy, Nielsen og Coop, og konsulentopgaver for en lang række kunder.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Rine Søgaard likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More