Insights on Marketing & Technology

Fremtidens marketing-medarbejder

I Brian Halligans og Dharmesh Shahs meget anbefalelsesværdige bog “Inbound Marketing: Attract, Engage and Delight Customers” er hele kapitel 14 dedikeret til en diskussion af og en række anbefalinger til hvilke typer marketingmedarbejdere, man skal ansætte og udvikle i fremtidens virksomheder. Så hvordan ser fremtidens marketing medarbejder ud ifølge Brian Halligan og Dharmesh Shah, og hvordan passer det til fremtidens marketing medarbejder i Danmark?

Hans Peter Bech
  • By: Hans Peter Bech
  • Published: 03-12-2015

Brian Halligan og Dharmesh Shah er de to grundlæggere af virksomheden Hubspot og samtidigt nogle af de første og største “missionærer” for den voksende “inbound” bevægelse, der breder sig med lynets hast.

 Bogen, Inbound Marketing: Attract, Engage and Delight Customers s præmis er således den observation, at den traditionelle “forstyrrelses-marketing”, hvor virksomhederne har initiativet og bruger det til sprede propaganda om sig selv, mister sin effekt, og at man derfor må omstille sig til at drive “henvendelses-marketing”, hvor kunderne sætter dagsordenen og tidspunkterne for kontakterne.

Inbound marketing

I korthed går inbound marketing ud på at være til stede, hvor kunder færdes og udvikle relationer til dem, længe inden de kommer i en konkret købssituation. Kommunikationen og relations-opbygningen sker på kundernes præmisser, med fokus på kundens behov og foregår primært på de elektroniske platforme.


 Ifølge Brian Halligan og Dharmesh Shah kræver en marketing- og salgsstrategi, der bygger på inbound-principperne, en helt anden type medarbejdere, end dem vi kender fra den tid, hvor vi arbejdede hårdt på at finde nye metoder til at forstyrre de potentielle kunder, så de kunne præsenteres for vores propaganda.

Halligan og Shah introducerer DARC princippet, der skal guide os, når vi fremover skal vælge og udvikle marketingmedarbejdere. 

D: Hire Digital Citizens

A: Hire for Analytical Chops

R: Hire for Web Reach

C: Hire Content Creators 

Hire Digital Citizens

Halligan og Shah skelner mellem “digitale turister” og “digitale borgere”.

Digitale turister bruger Internettet passivt, efterlader ikke markante spor og sætter sig ikke ind i hvordan de forskellige platforme virker og kan benyttes i professionelt øjemed.

Digitale borgere bruger Internettet meget aktivt, og efterlader sig bevidste og synlige sport. De er nysgerrige og benytter de sociale medier til at etablere og udbygge deres faglige netværk og skabe sig selv en professionel profil. Forståelse for Internettets muligheder kræver.....

Login to read the rest of the article


Hans Peter Bech

Hans Peter Bech er forfatter til bestselleren ”Building Successful Partner Channels (in the software industry).” Han er tillige en hyppig blogger over emnet international forretningsudvikling, ligesom han rådgiver og faciliterer workshops inden for samme område. 

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Jytte Pihl, Rine Søgaard and 2 other likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More