Insights on Marketing & Technology

6 råd til at blive en datadrevet kundeorienteret virksomhed

De virksomheder, der kommer til at klare sig godt i fremtiden, er virksomheder, der ønsker at vide alt om deres kunder og ønsker at give dem verdens bedste kundeservice. Hvis I mener, at I har en kundeorienteret virksomhed, så vil I også automatisk begynde at anvende data, der kan fortælle noget mere om jeres kunder. Der findes et hav af kundeadfærdsdata ift. virksomhedens hjemmeside eller webshop, som kan give jer stor viden om jeres kunder. Anvender I den viden i jeres praksis?

Gitte Damgaard
 • By: Gitte Damgaard
 • Published: 16-02-2016

Jeg hørte en historie om en b-t-b virksomhed, der solgte hårprodukter til frisørsaloner. Virksomheden havde endnu ikke lavet en webshop løsning, fordi de ønskede at bibeholde den personlige kontakt til frisørerne. Den personlige kontakt er helt sikkert også vigtig, men hvad sker der, hvis virksomheden ikke får ageret, før det er for sent. Bare fordi I tilbyder kunderne et online univers, så betyder det jo ikke, at I behøver at gå på kompromis med at være kundeorienteret og give dem verdens bedste kundeservice. Det er netop derfor, at I skulle overveje at have en online univers for Jeres kunder.

#1 Fokus på kunden

Der er mange virksomheder, der giver god kundeservice ud fra deres egen holdning om, hvad kunderne gerne vil have. De har deres egen ide om, hvem der er deres ambassadører eller guldkunder. Men dem, der formår at blive en succes i fremtiden, det er dem, der bliver de datadrevne kundeorienterede virksomheder. Dem, der har fokus på kunden hele vejen igennem værdikæden og ønsker at opnå alt den viden, de kan få om kunderne. Jo bedre I kender jeres kunder, des bedre kundeoplevelse kan I give.

#2 Ledelsesmæssig strategisk prioritering

For at det nogensinde skal lykkes for virksomheden at blive den datadrevne kundeorienterede virksomhed, skal der vilje til fra ledelsens side. Der skal være en ledelsesmæssig strategisk prioritering, sådan at der er et fokus fra den øverste ledelse. Det skal prioriteres at blive den kundeorienteret datadrevet virksomhed. Hvis ikke de øvrige medarbejdere i virksomheden forstår vigtigheden af at blive en datadrevet kundeorienteret virksomhed, så kommer det højst sandsynligt ikke til at ske.


#3 Opstil en hypotese eller et klart mål

Det næste skridt er at opstille en hypotese eller et klart mål. Hvad er det for en udfordring, der skal løses? Hvad er det virksomheden gerne vil opnå, og hvordan påvirker det, som virksomheden ønsker at opnå? Der findes massevis af data, og det vil være en umulig opgave at tage udgangspunkt i alle data, idet I højst sandsynligt vil sejle rundt i dataene uden at vide, hvad de skal bruges til.

Adm. direktør Tonny Andersen fra Sinful.dk udtaler: ”Det er lidt ligesom at have en million legoklodser men uden at vide, hvad du vil bygge, ikke? Så bliver det ikke til noget fantastisk. Det er lettere, at du ved, hvad du vil bygge og så tage legoklodserne og prøve at bygge det”.

Nedenfor er der nogle eksempler på mål, som I kan opsætte. Det er mål baseret på, at I er en webshop. Har I ikke en webshop, så vurderes det, at I stadig kan finde inspiration i nedenstående mål – men sæt jeres egne mål. Måske er det at vide alt om kunderne, der besøger jeres hjemmeside.

Eksempler på hvilke mål I kan sætte:

 1. Få kunderne til at købe mere i hverdagen eller øge det gennemsnitlige salg.

 2. Mere effektiv anvendelse af...

Login to read the rest of the article


Gitte Damgaard

Gitte er projektleder i forsknings- og innovationsafdelingen ved Erhvervsakademi Aarhus og har en uddannelse som cand.merc. bag sig. Gitte arbejder med forskningsprojektet ”Small Data – Big Business”, der omhandler praksisnær anvendelse af data i små og mellemstore webshops, hvor der er lavet dybdeinterview med 12 førende webshops og eksperter i Danmark, der har erfaring med anvendelsen af data.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Gitte Damgaard likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More