Insights on Marketing & Technology

Den gode kundeoplevelse på tværs af digitale platforme

Nogle virksomheder har fuldstændig styr på det. Andre har ikke. Jeg taler om kunsten at skabe en positiv digital kundeoplevelse, hvor man som kunde bliver holdt i hånden og ledt den rette vej, hvad enten der er tale om en informationssøgning, et køb eller noget helt tredje. Som fagnørd indenfor digital marketing er jeg meget opmærksom på, hvordan virksomheder fremstår igennem deres markedsføring på nettet. Jeg har set eksempler på virksomheder, som gør det rigtig godt, men jeg har også set eksempler på virksomheder, som burde gøre det om. Simpelthen fordi det er noget roderi.

Henriette Runa Larsen
  • By: Henriette Runa Larsen
  • Published: 01-02-2016

At udvikle fantastiske digitale oplevelser for din målgruppe sker ikke over natten. Du kommer ikke til at vågne op en morgen og pludselig have en skabelon for den perfekte digitale plan. At forstå din målgruppes behov samt at tilpasse den til dine forretningsprocesser er en kontinuerlig proces, som dog kan være yderst vigtig for din forretning, da oprettelse af ekstraordinært gode digitale opleveler er en af de bedste måder, hvorpå du kan differentiere dig på markedet. Hvis du fokuserer på din målgruppe og betjener dem med de bedst mulige digitale oplevelser, er du allerede et skridt foran dine konkurrenter. Der skal fokuseres på at udarbejde indhold, som hjælper din målgruppe med at løse deres problemer på en hurtigere og bedre måde. Det handler om at give dem, hvad de vil have, før de ved, hvad de vil have.

… hvor skal jeg starte?

Centralt for din virksomheds online identitet er din virksomheds hjemmeside. Her skal alt nødvendig information være tilgængelig, og websitet skal i øvrigt være lækkert og intuitivt let at bevæge sig rundt på. Hjemmesiden er den online platform, som din virksomhed har 100% kontrol over, så her må der ikke slækkes på kvaliteten. Desuden er der på hjemmesiden mulighed for at optimere på synligheden på Google ved at være grundig med din SEO-behandling, som er afgørende for, hvordan/hvornår du dukker op i Googles søgefelt.

Dernæst kan din virksomhed gøre brug af en række platforme, som den til dels har kontrol over. Dette er blandt andet de sociale medier. Det er din virksomhed, der som udgangspunkt sætter dagsordenen på de sociale medier, men modsat hjemmesiden er der her tale om 3-vejskommunikation (dig, dine forbindelser samt deres forbindelser). Som virksomhed er det vigtigt at behandle de aktive forbrugere yderst seriøst for at afværge shit-storms og andre ubehageligheder.

Endelig er der mulighed for, at tredjeparter omtaler dit produkt og linker til din virksomhed. Dette er som udgangspunkt udenfor din kontrol. Dog kan der være tale om et samarbejde, hvor du har betalt en tredjepart for at omtale samt linke til din virksomhed.


… skal jeg så være til stede på alle tænkelige digitale platforme?

I dag befinder forbrugerne sig på stadigt flere digitale platforme, men det kan være en omkostningsfuld affære for en virksomhed at forsøge at jagte dem på samtlige medier. Derfor er det nogen gange nødvendigt at prioritere indsatsen, hvilket kræver fokus at vælge til og fra uden at blive alt for påvirket af konkurrenternes måde at gøre tingene på eller at lade sig lokke af nye hypede platforme. Men husk på at en digital succes ikke kommer af at være til stede alle vegne, men derimod af at være til stede der, hvor det giver mening i forhold til din virksomheds overordnede strategi.

Der er lanceret et hav af virksomhedsprofiler på Facebook, som blev oprettet på et tidspunkt, hvor alle virksomheder absolut skulle være at finde på Facebook for at være til stede der, hvor det skete. Men desværre har effekten af mange af disse profiler ikke været så stor, fordi siderne ikke har fået den nødvendige pleje. Det er ærgerligt, fordi er man af den overbevisning, at Facebook er en af de rette kanaler til at nå igennem til sin målgruppe, så kræver det en langsigtet investering på det operationelle plan at få skabt liv omkring sit brand. Værst af alt er risikoen for at skabe...

Login to read the rest of the article


Henriette Runa Larsen

Henriette er uddannet cand. merc. Marketing fra ASB i 2011 og har siden da arbejdet med online salg og marketing. Hun har en stor interesse for online kommunikation og brænder for at arbejde med optimering af digitale kundeoplevelser. Hun har erfaring med digitale strategier, udvikling af visuelle identiteter, produktbranding, tekstproduktion, social media management mm.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Stina Christiansen likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More