Insights on Marketing & Technology

Hvorfor du skal betragte din kunde som dit vigtigste aktiv

Har du kunden i centrum for din virksomhed, eller ser du kunden som midlet mod at nå målet om højere indtjening, eller hvad dit mål nu end er? Hvad årsagen end må være til at se på din kunde som et redskab for at eksistere som virksomhed, er det for langt de flestes vedkommende i høj grad på tide at skifte fokus og begynde at se på kunden og nærmere bestemt kundens tilfredshed som målet for din virksomhed.

Camilla Rasmussen
  • By: Camilla Rasmussen
  • Published: 26-01-2016

Age of the Customer

Vi befinder os i disse år i “Age of the Customer”, en tidsalder der afløser Informationstidsalderen, hvor IT blev allemandseje, og hvor vi pludselig var forbundet med hele verden via World Wide Web. Ud af dette er der opstået en helt ny virkelighed for os som mennesker, forbrugere og forretningsdrivende - en virkelighed hvor vi alle sammen 24/7 har muligheden for at være online og deltage i diverse fællesskaber. Dette har medført en helt ny tilgang til hvordan forbrugeren interagerer med dig som virksomhed, og dine kunder har fået langt mere kontrol over din virksomhed, hvilket stiller helt andre krav til hvordan du opfører dig over for din kunde.

Lad mig give dig et eksempel fra den virkelige verden. I lørdags, da jeg sad og gjorde mig mine tanker om hvad dette indlæg skulle handle om, havde jeg en oplevelse, der bare rammer fuldstændig ned i hvad det drejer sig om, når vi taler om at være “Customer Centric”, “Kundecentrerede”, “have kunden i centrum” eller hvordan vi nu udtrykker det.

Et godt eksempel på hvad man ikke skal gøre

Jeg ringede til en virksomhed, der beskæftiger sig med og lever af at levere ydelser inden for oplevelsesøkonomien, en kro hvor jeg, min kæreste, datter og forældre skal på ophold for at få noget kvalitetstid sammen. Den person der svarer på mit opkald, er ejeren selv - hvilket ikke er så usædvanligt, da det både er en måde at spare en lønning, samt en måde hvorpå ejeren kan have god føling med sine kunder. Dette tror jeg desværre ikke er bevæggrunden her. Da jeg fortæller ejeren om mit formål med mit opkald, bliver jeg ganske hurtigt afbrudt med beskeden om, at han ikke kan tage imod min bookingforespørgsel i weekenden, og at jeg derfor kan henvende mig mandag-fredag i et bestemt tidsrum. Jeg får mumlet ok og lægger på meget forundret. Bagefter tænker jeg, hvad var det lige der skete der! Kan det virkelig passe, at jeg ikke kan bruge min fritid på at få arrangeret min fritid. 


Vær positiv i din online tilstedeværelse

Efterfølgende lavede jeg lidt research på virksomheden, og hvordan den bliver omtalt på diverse forskellige sociale medier, Trustpilot, Google, Expedia, Trivago m.m. Det der slår mig er at ejeren kun reagerer på de negative anmeldelser stedet har fået. En klassisk måde at anskue kunden på, som et irriterende element i virksomhedens drift, hvor det lige er nødvendigt at forsvare sig, når noget er gået knap så godt. Hvis man skal vinde kunden igen og igen og sikre sig, at kunden...

Login to read the rest of the article


Camilla Rasmussen

Camilla er projektleder hos det digitale designbureau Mindthemedia i Kolding, der udvikler innovative webløsninger der integrerer funktion, brugervenlighed og design og altid med fokus på kunden. Med en baggrund som design manager har hun indsigt i blandt andet forbrugeradfærd og hvad det er, der tricker os som kunder og forbrugere.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Charlotte Sørrig Zahll Larsen, Jonny Højdam and 3 other likes this.

Dinkonsulent.nu, Direktør, Pernille Casparsen writes:

Super relevant emne man ikke kan have nok fokus på, Tak!

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More