Insights on Marketing & Technology

Lav personligt indhold til dine kunder

Da jeg i 90’erne arbejdede på et pladeselskab, plejede vi at sige: ”Content is King”. Det var ud fra en (selv)forståelse af, at bare indholdet var godt nok, så skulle kunderne nok finde det. Ellers kunne vi hjælpe kunderne med at finde det ved at få artisten i et populært fredags eller lørdags program med en sang eller to, og så havde TV Reklamen en fantastisk ”power”, der sendte massevis af danskere ned efter den ene Greatest Hits efter den anden.

Dennis Kronborg
  • By: Dennis Kronborg
  • Published: 04-02-2016

Kunderne var naturligvis individualister, dengang som nu. Men massemedier og masse markedsføring virkede - og kunderne kunne som regel godt lide det samme som vennekredsen kunne lide.

Nu, 15 år efter årtusindeskiftet, ser det anderledes ud. Musik branchen, film branchen, bog branchen, magasiner, dagblade er alle i dag skygger af sig selv. Alle brancher der i årtier har levet godt af mantraet om ”Content is King”.

Ikke bare i ovennævnte brancher, men igennem hele vores købsadfærd, begynder det nu at være et spørgsmål om, at kunden vil have det indhold, hun syntes har værdi for hende. Ikke bare værdi som i kroner og ører, men værdi fordi det bidrager til hendes selvforståelse og eget verdensbillede.

Kunden i centrum

Kunderne har med andre ord bevæget sig fra at være en stor masse, der kunne flyttes ned i butikken ved bare at have det største marketingsbudget, til at være individuelle forbrugere, som ønsker at blive behandlet forskelligt.

Produkt og pris gennemsigtigheden der præger vor verden, har haft en medvirkende indflydelse på at forbrugeren i højere grad vælger at gå egne veje. I dag modsat for 15 år siden, kan vi få alt. Når vi ønsker det. Og i mange tilfælde også til den mest attraktive pris, som vi ønsker at betale.

Dette sammenholdt med at forbrugeren altid er online og netværks forbundet gør at personlig markedsføring er ekstremt vigtig, og i fremtiden bliver et væsentlig konkurrenceparameter.


Forandring

I de gode gamle dage markedsførte en sko butik sig typisk med at den havde ”sko og støvler”. I dag skal der noget mere til. Og det handler om forbrugeradfærd. I og med at forbrugeren er så meget online, som er tilfældet, efterlader forbrugeren sig konstant digitale fodspor. Google har længe opsamlet disse informationer, og især med Facebooks popularitet, hvor ”alle” har en Facebook konto, trackes onlineforbrugeren på måder som for få år siden var utænkelige. Med cookies der også opsamler information om den besøgende (og måske på tværs af websider), giver det en masse data. Mest kendt som ”Big data”, - men også data der er svært at omsætte til noget konkret. Det ændres for alvor nu.

Gule gummistøvler

Forestil dig at du sælger sko og støvler. Lad os forestille os, at du kommunikerer med dine kunder igennem nyhedsbreve. I nyhedsbrevet er et billede og en tekst omkring gummistøvler. Det klikker modtageren på og lander på en hjemmeside, hvor forbrugeren klikker på et par gule gummistøvler. Den viden kan...

Login to read the rest of the article


Dennis Kronborg

Dennis er E-mail Marketing Rådgiver for Bullsender ApS, som er et dansk udviklet nyhedsbrev system. Dennis rådgiver virksomheder om online markedsføring. Med fokus på nyhedsbrevsmarkedsføring. Dennis har arbejdet intensivt med online markedsføring, marketing automation, og B2B / B2C salg igennem en årrække.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Dennis Kronborg, Stina Christiansen and another likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More