Insights on Marketing & Technology

Sådan bygger du relationer til dine kunder digitalt

At få glade kunder er nemt nok. Men det er straks sværere, at få dem til at blive ved med at være glade - og loyale. Dog er der en måde, der næsten altid virker: Lær dine kunder bedre at kende. Du skal lære dem at kende så godt, at du ved, hvad de kan lide, og hvad de for alt i verden helst vil undgå. Hvilke sociale medier de besøger, og hvilke enheder de bruger. Hvad deres interesser er, og hvordan de helst kommunikerer med venner, familie og andre.

 • By:
 • Published: 15-03-2016

Vi lever i en relationsøkonomi - og her er det afgørende, at du kan føre løbende og relevante samtaler med dine kunder digitalt. Kun sådan kan du skabe en tillidsfuld relation mellem dem og din virksomhed. Derfor skal du kunne tilbyde meningsfuldt indhold og tjenester, der møder kunderne det rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt. Altid på en måde, så de føler sig underholdt eller hjulpet på vej.

For at opnå netop det, er du nødt til at forvandle din virksomheds kundedata - fra løsrevne informationsbidder til fundament for individuelle og skræddersyede tilbud, som du kan tilbyde dine kunder. I realtid.

De virksomheder, der har succes i dag, kan pege på én primær årsag til størstedelen af deres vækst: den gode relation til de eksisterende kunder. Fx viser en amerikansk undersøgelse fra Yoko & Co, at 93 procent af befolkningen har fået øjnene op for en ny virksomhed pga. en mundtlig anbefaling fra en person i deres netværk. Det viser, hvor vigtigt det er, at du sørger for, at dine kunder bliver ved med at være glade og tilfredse. I hvert fald hvis du gerne vil have din virksomhed til at vokse.


Og måden at gøre det på? Jo, du skal sikre dig, at kunderne føler sig godt tilpas, og at de oplever, at du tager deres problemer og spørgsmål alvorligt.

Her kommer et konkret eksempel på, hvad det kræver: Alle kan godt lide såkaldt ’komfortteknologi’. Intuitive, pålidelige værktøjer, som kan bruges på tværs af enheder, kanaler og medier, og som forbedrer vores interaktion med forskellige virksomheder og tjenester. Det kan give en oplevelse af enkelhed, der styrker tilliden til et brand - og det betyder også, at vi er mere tilbøjelige til at være loyale over for brandet.

Komfortteknologi, og dermed gode erfaringer med et brand, kan skabes ved at udnytte dine data om kunderne. Sådan kan du forbedre deres oplevelser og styrke deres relation til dit brand.

Eksempelvis har vi i Avanade samarbejdet med it- og marketingafdelingerne i et forsikringsselskab om en særlig løsning, der analyserer de besøgende på selskabets website. Det kunne fx foregå sådan her:

 •   Et par søger på websitet efter familieforsikringer
 •   Undervejs taster...

Login to read the rest of the article


Annette Rust

Annette Rust worked for various international agency networks as creative director with a focus on financial services, utilities, automotive, retail and products for more than 20 years before she joined Avanade Business Consulting as Head of Digital Strategy for Germany, Switzerland and Austria four years ago. She is working on digital business strategies and the transformation of processes and products to innovative digital services in Digital Marketing, Digital Workplaces and IoT.  Annette Rust is also one of Avanade's Evangelists on "Future Digital Workplaces" and Digital Ethics. She is  currently finishing her doctoral thesis on "New digital marketing scenarios at the age of CSR and sustainability" and had a lectureship on e-Commerce at the Macromedia University Stuttgart for 3 years. 

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More