Insights on Marketing & Technology

3 facts som vil ændre dit syn på det offentlige marked

Der er mange fordomme om det offentlige marked: Det kan ikke betale sig, det offentlige køber ind gennem udbud - og der er kun plads til de store virksomheder - er nogle af de mest sejlivede, som jeg støder på i min dagligdag. Men hvad er fordomme og hvad er fakta?

Claus Nordahl-Petersen
  • By: Claus Nordahl-Petersen
  • Published: 03-03-2016

”Kommunekontoret … Vent venligst”, siger den velkendte kvindestemme.

Inden et musikstykke afbryder hende.

” Du er nummer … 40 … i køen”

Du har måske prøvet noget lignende – som sælger eller privatperson – at ringe til det offentlige, og føle at det er lidt som at løbe panden mod en mur.


Mange fordomme om den offentlige sektor

Denne opfattelse af at det offentlige er lidt tunge at danse med, har mange andre virksomheder også. De synes, at det er svært at trænge igennem, og finde ud af hvad der er op og ned.

Mange når frem til den konklusion, at salg til det offentlige er besværligt, og at der alligevel kun er plads til de store virksomheder, som kan vinde udbuddene.

Men det er ikke nødvendigvis sandheden.

Her er tre gængse fordomme om den offentlige sektor. Og realiteterne.

Fordom #1: ”Det kan ikke betale sig”

Man kan let komme til at tænke den tanke når man sidder der i telefonkøen. Og mange sælgere føler da også, at de spilder tiden, når de render rundt til det ene møde efter det andet med såkaldte offentlige beslutningstager.

Så hvorfor overhovedet satse på det offentlige marked når det er hurtigere og lettere at sælge til private kunder?

Jeg vil give dig én rigtig god grund – eller 300 mia. gode grunde rent faktisk – så meget køber det offentlige nemlig ind for hvert år.  Hver anden indkøbskrone kommer med andre ord fra offentlige kasser.

Og så er der meget du selv kan gøre for at sætte skub i beslutningerne. Det handler bl.a. om at klæde indkøberen ordentligt på, så han kan sælge jeres produkt videre rundt i det offentlige system. På denne måde slipper du også for at gå til alle de møder.  

Fordom #2: ”Det offentlige køber ind gennem udbud”

Det er en sandhed med modifikationer. For ud af de 300 mia. som det offentlige køber ind for, kommer ’kun’ 100 mia. i udbud.

Du læste rigtigt. Der bliver dagligt købt for...

Login to read the rest of the article


Claus Nordahl-Petersen

Claus Nordahl-Petersen var indehaver af en analysevirksomhed, før han, som medstifter af reklamebureauet Rubicon A/S, introducerede og udviklede begrebet ”B2G” (business to government). Han har igennem de sidste 20 år beskæftiget sig indgående med B2G - både som direktør for flere bureauer og private virksomheder.

Claus er cand. merc i afsætning, og i dag adm. direktør og indehaver af Institut for Business to Government. Han har udgivet bøgerne ”b2g - salg og markedsføring til det offentlige”, samt ”Det sikre vækstmarked - din virksomheds succes går gennem det offentlige”. 

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More