Insights on Marketing & Technology

Det kinesiske marked og det offentlige har noget til fælles

Mange er ikke klar over det, men det offentlige kræver de samme ressourcer, som hvis du vil ind på et nyt marked - i et andet land. Receptionisten går dig i møde, og viser med en venlig gestikulering dig vejen til mødelokalet - som er indrettet i traditionel kinesisk stil med møbler i mørke træsorter. Du er selvsikker, for du har gjort dit hjemmearbejde. Du har taget et lynkursus i kinesisk, og har brugt ventetiden på at studere din nyindkøbte dansk-kinesiske parlør. Du har også nået at google dig frem til lidt nyttig viden om Kina. Så du føler dig ret sikker på at aftalen kommer i hus.

Claus Nordahl-Petersen
  • By: Claus Nordahl-Petersen
  • Published: 29-03-2016

Ikke realistisk - på det kinesiske marked

Okay, det her er nok ikke særlig realistisk - i hvert fald ikke for virksomheder som vil ind på det kinesiske marked. Her er det de færreste direktører, som tror at de kan indtage et nyt marked ”på rutinen”. De fleste vil anerkende, at det kræver stort forarbejde og mange ressourcer, og vil bruge måneder på at forberede en effektiv markedsstrategi.

Stor tro på egne evner

Af en eller anden grund er det anderledes, når vi taler om det offentlige marked. Her oplever jeg ofte en enorm tro på egne evner. Og en opfattelse af at det ikke kræver nogen særlig tilgang eller nævneværdig forberedelse - at man bare kan bruge sin strategi fra det private marked. Mange tror fejlagtigt at...

Login to read the rest of the article


Claus Nordahl-Petersen

Claus Nordahl-Petersen var indehaver af en analysevirksomhed, før han, som medstifter af reklamebureauet Rubicon A/S, introducerede og udviklede begrebet ”B2G” (business to government). Han har igennem de sidste 20 år beskæftiget sig indgående med B2G - både som direktør for flere bureauer og private virksomheder. 
Claus er cand. merc i afsætning, og i dag adm. direktør og indehaver af Institut for Business to Government. Han har udgivet bøgerne ”b2g - salg og markedsføring til det offentlige”, samt ”Det sikre vækstmarked - din virksomheds succes går gennem det offentlige”. 

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More