Insights on Marketing & Technology

Drop de uforståelige jobtitler i B2G

Hvis du har prøvet at klikke lidt rundt på Linkedin, så ved du også at engelske forretningstitler er højeste mode for tiden. ”Personnel Director”, ” Development Manager”, ”Chief Marketing Officer”, ”Client Sales manager”. Kreativiteten er stor. Du er måske endda selv indehaver af en lignende titel.

Claus Nordahl-Petersen
  • By: Claus Nordahl-Petersen
  • Published: 07-11-2016

Det er da heller ikke ment som en kritik. I et stadigt mere internationalt forretningsmiljø kan der være mange gode grunde til at titulere sig med en engelsk titel. Men i det offentlige er det en fordel at hedde noget på dansk.

#1 Skriv på dansk

I det offentlige har man selv danske titler. De bærer titler som ”Sundhedschef”, ”Socialdirektør”, ”Områdeleder” osv.

Det kan derfor være vanskeligt for den offentlige leder, at tolke hvad ”Client Sales Manager”præcis dækker over. Måske også fordi vi andre godt kan være lidt i tvivl nogle gange.

Så kald dig noget dansk, som er til at forstå for folk, der hele deres liv har være vant til titler, der er lidt mere jordnære.

Men der er også andre grunde til hvorfor ”Client Sales Manager” er en dårlig titel i det offentlige.


#2 Ingen gider at møde en sælger

Det er den ubarmhjertige sandhed - men ingen i det offentlige vil møde en sælger. I det offentlige vil man hellere rådgives. 

Hvis det går godt, når du at færdigudtale dit navn før telefonrøret bliver lagt på. Så slet ordet ”sælger” i din titel. Eller kald dig noget andet når du taler med den offentlige kunde.

#3 Offentligt skal indgå i titlen

Det lyder næsten for banalt, men det virker. Hvis du for eksempel er ”Offentlig markedsansvarlig” i stedet for ”Chefkonsulent”, så viser det, at du ikke...

Login to read the rest of the article


Claus Nordahl-Petersen

Claus Nordahl-Petersen var indehaver af en analysevirksomhed, før han, som medstifter af reklamebureauet Rubicon A/S, introducerede og udviklede begrebet ”B2G” (business to government). Han har igennem de sidste 20 år beskæftiget sig indgående med B2G - både som direktør for flere bureauer og private virksomheder. 
Claus er cand. merc i afsætning, og i dag adm. direktør og indehaver af Institut for Business to Government. Han har udgivet bøgerne ”b2g - salg og markedsføring til det offentlige”, samt ”Det sikre vækstmarked - din virksomheds succes går gennem det offentlige”. 

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More