Insights on Marketing & Technology

Et eksistentielt spørgsmål: Hvad er dit vigtigste marked?

Hvis du svarer det private, tager du fejl. Om få år vil det offentlige marked nemlig være dobbelt så stort som det private. Så udgør det offentlige ikke længere halvdelen, men to tredjedele i forhold til det private marked. Det betyder også at det ikke er halvdelen, men to tredjedele af din omsætning, der skal komme fra det offentlige.

Claus Nordahl-Petersen
  • By: Claus Nordahl-Petersen
  • Published: 12-09-2016

Du kender sikkert de her damebladstests. Min kæreste elsker dem. 

”Hvor sundt er dit parforhold?”, ”Er du stresset?”, ”Er du en god kollega?”, ”Hvilken sundheds-type er du?”osv.

Eksistentielle spørgsmål. 

Jeg har også et eksistentielt spørgsmål til dig: Hvad er dit vigtigste marked?

Jeg håber selvfølgelig, at du sætter ring om det offentlige marked. Men ligesom når min kæreste svarer på spørgsmålene i damebladet, så lyver du måske også lidt for dig selv.

For jeg kan forstå på hende, at de fleste kvinder snyder lidt på vægtskålen, når de sidder der med kuglepennen og det knitrende papir i hjørnesofaen.

Det samme gør mange virksomheder. Fornemmer jeg.


En mindre afdeling tager sig af offentligt salg

Det kan være, at jeg tager fejl. 

Men hvis du nu skal være helt ærlig. Hvis du prøver at mærke efter helt nede i maven. Så vil jeg tro, at du stadig mener, at det private marked er der, hvor du skal tjene de fleste af dine penge.

Det er der i hvert fald mange, der gør. Mange virksomheder skæver godt nok til det offentlige. Men fokusset er på det private marked. Det private er det primære bytte, mens en mindre afdeling jagter den offentlige sektor. (Kan du genkende det?)

Det kommer måske ikke som en overraskelse, men jeg synes snarere det burde være omvendt. 

Flere opgaver på private hænder

Sandheden er nemlig, at inden for de næste cirka 6 år går 40 procent af den offentlige arbejdsstyrke på efterløn eller pension. Samtidig vokser efterspørgslen efter offentligt velfærd.

Det er et regnestykke som ganske enkelt ikke kan gå op. Især ikke hvis man også inddrager skattestop, ældreboom m.v. i ligningen. Der er for mange opgaver og for få hænder.

Den eneste løsning er at lade private virksomheder overtage flere opgaver. For det er simpelthen ikke muligt for det offentlige at rekruttere så mange nye medarbejdere.

300 milliarder løn og driftskroner

Men det offentlige vil ikke bare købe flere varer og arbejdstimer. Det er ikke kun flere indkøbskroner som kommer i spil, men også...

Login to read the rest of the article


Claus Nordahl-Petersen

Claus Nordahl-Petersen var indehaver af en analysevirksomhed, før han, som medstifter af reklamebureauet Rubicon A/S, introducerede og udviklede begrebet ”B2G” (business to government). Han har igennem de sidste 20 år beskæftiget sig indgående med B2G - både som direktør for flere bureauer og private virksomheder. 
Claus er cand. merc i afsætning, og i dag adm. direktør og indehaver af Institut for Business to Government. Han har udgivet bøgerne ”b2g - salg og markedsføring til det offentlige”, samt ”Det sikre vækstmarked - din virksomheds succes går gennem det offentlige”. 

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More