Insights on Marketing & Technology

Marketingsfolk skal sætte sig i førersædet på B2G markedet

Du kender følelsen. Modløsheden. Irritationen. Krampen i venstre underben som forplanter sig op gennem din krop. Det nærmest endeløse syn af røde billygter. Her sidder du torsdag eftermiddag. Og fredag eftermiddag – ja, hele ugen – sidder du i den forbistrede kø. Men du prøver at bevare roen – selvom en hurtig slagudveksling med bilradioen har strejfet dine tanker, mere end en gang – for du ved, at det på et tidspunkt løsner op. Det gør det hver eftermiddag.

Claus Nordahl-Petersen
  • By: Claus Nordahl-Petersen
  • Published: 21-02-2016

Nulfejlskultur

Men tænk nu, hvis politikerne var bedøvende ligeglade. Hvis de nu havde udliciteret asfaltarbejdet til et underbydende rumænsk foretagende. Så holdte du der måske endnu, i stedet for at læse dette indlæg (for du læser selvfølgelig ikke, mens du kører bil).

Man kan naturligvis blive i tvivl, når man ser aften-TV-Avisen, men landets politikere går faktisk op i, at du får den bedst mulige service for dine surt tjente skattekroner. For de ved, at hvis de tager fejl, så har de den samlede journaliststand på nakken. For ikke at tale om den farlige ballade utilfredse borgere kan skabe i dagspressen, gennem læsebreve, og ved (mere eller mindre velfremmødte) demonstrationer.

Det rigtige image er vigtig

En ting er sikkert. Politikerne vælger ikke et billigt rumænsk firma – eller et tvivlsomt dansk foretagende – til at stå for hverken vejvedligeholdelse, børnepasning, hjemmepleje eller skoledrift. Det vil være et kamikaze-angreb på deres politiske karrierer.

De vælger den trygge leverandør med det gode omdømme. En leverandør som kan give troværdige garantier for at kommunen, staten eller regionen får hvad de betaler for (underforsået, en garanti for at politikerne ikke havner på avisernes forsider).

60-70 procent handler om image

Jeg vil gå så langt til at sige, at et godt tilbud udgør cirka 30-40 procent af beslutningsgrundlaget hos de offentlige indkøbere – de restende 60-70 procent handler om...

Login to read the rest of the article


Claus Nordahl-Petersen

Claus Nordahl-Petersen var indehaver af en analysevirksomhed, før han, som medstifter af reklamebureauet Rubicon A/S, introducerede og udviklede begrebet ”B2G” (business to government). Han har igennem de sidste 20 år beskæftiget sig indgående med B2G - både som direktør for flere bureauer og private virksomheder.

Claus er cand. merc i afsætning, og i dag adm. direktør og indehaver af Institut for Business to Government. Han har udgivet bøgerne ”b2g - salg og markedsføring til det offentlige”, samt ”Det sikre vækstmarked - din virksomheds succes går gennem det offentlige”. 

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More