Insights on Marketing & Technology

Partnerskab med niche-medier hjælper dig ind på nye markeder

Dine produkter og services har internationalt potentiale. Måske er det allerede bevist med de første kunder om bord? Fagligt relevante medier og blogs kan hjælpe B2B-virksomheder til ny salgsvækst på nye markeder. Derfor bør alliance og partnerskab med niche-medier være en del af Content Marketing strategien i B2B-virksomheder, der har internationale vækstambitioner. Få også en svensk blog-redaktørs tre gode råd til det gode indhold.

Jens Adamsen
 • By: Jens Adamsen
 • Published: 08-03-2016

Ledelsen i adskillige danske B2B-virksomheder kigger mod nye internationale markeder for at opnå ny vækst og nye kunderelationer. Det er især tilfældet, når virksomhedens produkter og services allerede har bevist sit værd på hjemmemarkedet. Måske har virksomheden endda haft held og dygtighed til at kapre en enkelt kunde eller to på andre markeder.

Så er du og din virksomhed også en af dem, der overvejer en international vækststrategi, så bør I samtidig vurdere, hvorvidt Content Marketing Excellence kan være en farbar vej.

Jeg vil ikke trætte dig med en dybere introduktion til Content Marketing. I stedet nøjes jeg med at fortælle, at det er den hurtigst voksende type af markedsføringsstrategier i B2B-virksomheder. Og distribution af efterspørgselsrelevant kvalitetsindhold er en af de vigtigste opgaver. 

3 gode råd fra B2B blog-redaktør i Sverige

Der er flere måder at bygge relationer til nye kunder på nye markeder. Redaktionel distribution og positionering af virksomhedens historier og indhold er en af dem. Men hvordan?

PR-vejen er en mulighed. Annoncering på Google er en anden mulighed. Der er mange muligheder. Jeg har imidlertid god erfaring med Content Marketing strategier, der favner et tæt samarbejde eller en decideret alliance med niche-medier, der allerede har fat i det rette publikum på det marked din virksomhed har øjne på.

Jeg har bedt en svensk blog-redaktør om at dele ud af hendes tre bedste råd til virksomheder, der overvejer troværdig distribution af indhold via faglige niche-medier. Hun hedder Annika Ahnlund og har fingeren på pulsen i forhold til det svenske HR-publikum på HRBloggen.se

   

Jeg håber, du er nogenlunde fortrolig med det svenske sprog, for her kommer hendes tre bedste råd på klingende svensk:

Se till att alltid leverera värde till läsarna

Jag ser ännu allt för många push-artiklar, det vill säga att man trycker ut det leverantörerna vill sälja i stället för att tänka utifrån och in: Vad har läsarna för specifika utmaningar? Vad kan leverantören ge dem för kunskap och värdefulla råd utifrån sin expertis på området? Sharing is caring!


Berätta vad leverantören erbjuder för lösning på deras problem

Även om fokus måste ligga på content av värde för läsarna, får man inte vara rädd att också kort nämna vad leverantören kan erbjuda i detta sammanhang och länka vidare för mer information. Läsarna är helt på det klara med att de får stå ut med lite reklam som tack för expertråden. Precis som med marknadsföringsseminarier. Jag var nyligen på ett frukostseminarium där en global leverantör av HR-system bjöd på fin frukost och hade tagit dit flera duktiga föreläsare – men inte visade eller berättade någonting alls om sina produkter av rädsla för att verka "säljiga". En HR-chef jag pratade med efteråt var besviken. Hon hade gått dit för att se mer av deras lösningar på hennes problem...

Anpassa artikeln för viral spridning

Ert gemensamma intresse är att artikeln sprids och blir läst av många. Anpassa artikeln för Internet genom att göra den lätt att ta till sig. Satsa på lockande rubrik, bild och ingress. Sammanfatta de bästa tipsen i en punktlista. Se till att artikeln är SEO-optimerad och lätt att dela i sociala medier.


Foto: Lotta Bergseth

Behov for partnerskab med niche-medier

Udover Annika Ahnlunds gode råd til selve indholdet, så tillader jeg mig også at adressere en række gode råd til virksomhedens samarbejde med de relevante niche-medier. Det mest centrale råd er, at alliere sig med de mest relevante niche-medier med win-win forretningsudvikling for øje.

Der er nemlig ”bump på vejen”, som begge parter kan drage fordel af, at forholde sig til i fællesskab. De tre vigtigste overskrifter på de fælles udfordringer er:

 1.       Publikumsforståelse
 2.       Redaktionel interessekonflikt
 3.       Forretningsmodellen

Det er min erfaring, at investeringen i virksomhedens Content Marketing strategi giver størst afkast, når de indbyrdes forventninger til disse temaer afklares indledningsvis og løbende i samarbejdet.

    1.     Publikumsforståelse

Hvis virksomheden ikke allerede har udforsket jeres kernepublikum eller har udarbejdet Buyer Personas, så er niche-mediets ekspert-indsigt i målgruppen en effektiv genvej til at opnå en stærkere forståelse for, hvad der optager dit kernepublikum på internationale markeder.

Glem arrogancen og lyt til...

Login to read the rest of the articleJens Adamsen

Jens er direktør og Content Marketing Evangelist hos konsulent- og servicevirksomheden Victornizer. Han er specialist i Content Marketing Excellence og hjælper ledelsen hos danske B2B-virksomheder med at opnå ny vækst i Danmark, Nordeuropa, USA og Brasilien. Derudover er han ledende underviser i Content Marketing på KEA.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More