Insights on Marketing & Technology

Spilder I penge på jeres messer?

De fleste virksomheder bruger en stor del af deres marketingbudget på deltagelse på messer. Messer er blevet måden at møde både potentielle nye kunder på samt hilse på gamle, eksisterende kunder. Men som marketingafdeling bør man kraftigt overveje om investeringen i messer virkelig er pengene værd - eller om der er andre måder, man mere effektivt kunne bruge pengene.

Bo Ekkelund
  • By: Bo Ekkelund
  • Published: 22-02-2016

Som marketingsafdeling er vi heldige med, at der hele tiden kommer flere og flere kanaler, som vi kan ramme kunderne på. Omvendt betyder det også, at vi hele tiden skal evaluere, om vi nu også bruger de rigtige og mest effektive kanaler til at nå vores mål.
Messer synes gode, da det er en mulighed for at møde en masse mennesker på én gang, men betyder det, at det er en effektiv markedsføringsplatform?

Sælgere syntes som oftest, at messer er en god ide. Det er en god platform for dem til at møde en masse potentielle og eksisterende kunder på en gang - men som marketingsafdeling er det vores opgave objektivt at vurdere, om det giver økonomisk mening at deltage. Giver messerne nye kunder, som I ikke ville have fået på anden vis alligevel, og kunne I have fået et højere afkast af marketingsbudgettet ved at investere dem andetsteds?
Deltagelse i messerne koster. Det samme gør messestanden, marketingsmateriale, hotel og transport samt sælgenes tid væk fra kontoret. Alt sammen betyder det, at en messe skal hente mange penge hjem for, at det er investeringen værd.


Min personlige holdnig er, at messer egner sig bedst for virksomheder, der sælger produkter, hvor kunderne får værdi i fysisk at røre ved produkterne. Det er som oftest virksomheder, som sælger på B2C eller på B2B2C markedet.
I B2B marketing kan produkterne lige så nemt vises på en computerskærm eller i en brochure - og hvis det er tilfældet, så kan det være, at jeres marketingsbudget er bedre tjent med at blive brugt andetsteds.

Der kan selvfølgelig være mange grunde til stadigvæk at deltage på messer: Historik, forventningerne i markedet, branding etc. - bare husk at tage de kritiske briller på inden årets messer bookes.

Messedeltagelse

Hvis du - med ovenstående i mente - stadig mener, at messer er en god investering for jer, er opgaven nu at sikre, at messen giver det bedst mulige afkast på investeringen. Det er et arbejde, der starter med det samme I vælger at deltage på messen.

Udformningen af messestanden er en videnskab i sig selv. En messestands primære funktion er ikke at se stor og imponerende ud - den primære funktion er at tiltrække potentielle kunder, så der kan genererers leads.  Det gælder uanset hvor stor eller lille en stand I vælger at have på messen.

Et andet aspekt er, hvordan...

Login to read the rest of the article


Bo Ekkelund

Bo has over 15 years’ experience in SaaS and enterprise technology marketing, working in both the UK, US as well as Denmark. Based in Copenhagen, Bo has been named one of Denmark’s top talents by Berlingske Nyhedsmagasin. He has worked for companies ranging from 20 to 6.000 employees with roles including regional and global marketing, channel marketing and development as well as sales management. Bo also maintains a blogs at grumpycmo.com.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More