Insights on Marketing & Technology

7 kompetencer der vil gøre dig parat til fremtiden!

Det er i dag umådeligt svært at bryde igennem lydmuren og ramme målgruppen. Der er mange kanaler og endnu flere stemmer, og den traditionelle, gamle marketinguddannelse er ikke længere nok. Hvis du vil fortsætte med at være en relevant arbejdskraft, bør du derfor tilegne dig nogle nye kompetencer. Hos Novosight, forsøger vi hele tiden at være på forkant med det, der ligger og lurer i horisonten, og jeg vil her ridse nogle vigtige tendenser op samt give dig en liste med 7 forslag til opkvalificering, så du kan brillere igen.

Julian F. Christmas
 • By: Julian F. Christmas
 • Published: 10-08-2016

Marketingbudgettet stiger og indtægten skulle gerne følge med.

Verden har ændret sig. Informationssamfundet er boomet, og det har forandret den måde, vi modtager information. Vi har meget større masker i vores informationsnet, så der skal noget ekstra til, før vi opfanger og tager imod.

Og udviklingen har ikke tænkt sig at stoppe. Den har resulteret i et skift i fordelingen af ressourcer i marketingafdelingen hen mod et mere teknisk tyngdepunkt, hvor især dataindsamling og -analysering er i fokus. Men det er nu ikke fordi, de kreative egenskaber er røget helt ud. Det tekniske må og skal spille sammen med fx content creation og grafisk design.

Mondo, som specialiserer sig i fremadtænkende marketingtalent, har nyligt udgivet en undersøgelse om fremtidens marketing. De adspurgte lidt over 200 “digital marketing decision makers from management to C-level executives” - altså forskellige ledere fra digitale marketingafdelinger.

Det viste sig, at de fleste mener, at marketingbudgetterne i fremtiden vil stige markant. Til gengæld forestiller man sig også, at indtægten fra marketingindsatserne vil stige med minimum 30%. Der er altså god grund til at investere i marketingafdelingen.

De anslår samtidig, at der skal bruges flere penge på marketing end it; muligvis eftersom marketingmedarbejderen fremover vil være i stand til at overtage nogle af it-opgaverne. Mange af de opgaver, der skal håndteres inden for marketingområdet beskæftiger sig nemlig med it - hvilket bunder i de digitale forbrugertendenser, som lige nu er:

 • Video
 • Social Media
 • Mobil
 • Søgemaskiner
 • E-mail

For at forblive en nødvendig del af den mangefacetterede marketingafdeling, er det altså en god idé, at du tilegner dig nogle tekniske kompetencer.


Freelanceren tager dit arbejde... Men du kan tage det tilbage.

Tendenserne er ikke kun it-/teknik-orienterede, de fordrer også et socialt og et kreativt element. I Mondo-undersøgelsen, blev der også spurgt til fremtidige ansættelser. De fandt, at der ville være lige så mange freelancere som fastansatte i marketingafdelingen - ligesom der ville være lige så mange ansatte med en teknisk baggrund som med en kreativ. Dette bunder i de blandede opgaver, som marketingafdelingen skal kunne varetage. 

Det kan være et problem at finde medarbejdere, der mestrer både det kreative og det tekniske, så nogle marketingafdelinger vælger at fokusere på det ene område - og så hyre konsulenter/freelancers ind periodisk. Mondo kalder løsningen for en “elastic workforce” - en elastisk medarbejderstab, der kan strække sig til at inddrage ekstra medarbejdere i ny og næ, for siden at finde tilbage til sin oprindelige form. På denne måde, er man sikker på at kvalifikationerne er i top på alle områder. Dog er konsulenter ofte dyre.

Tilegner du dig nogle ekstra kvalifikationer, kan du hjælpe afdelingen med at klare flere opgaver - og spare penge på den eksterne arbejdskraft.

Kom forrest i marketing-bussen igen!

For at holde dig relevant, er du nødt til at rykke frem i bussen og bygge oven på dit garanteret udemærkede marketing-fundament. Her får du de 7 opkvalificeringer, som vi på Novosight mener, skal til for, at du kan blive førende inden for feltet igen. 

7 kompetencer, der vil støve dig af og gøre dig parat til fremtiden.

Du må kunne 

 1. indse, at tiderne har ændret sig
  Verden ser anderledes ud. Ressourcerne skal bruges nye steder, og der skal...

Login to read the rest of the article


Julian F. Christmas

Julian er CEO og partner i det digitale branding bureau Novosight. Julian F. Christmas har igennem de sidste 7 år rådgivet omkring og haft eksternt operationelt ansvar for mere end 160 danske og internationale virksomheders online tilstedeværelse.
Novosight beskæftiger en passioneret stab, der dagligt løfter virksomhedens samarbejdspartnere via en datadreven tilgang til online markedsføring.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More