Insights on Marketing & Technology

De fem bud på fremtidige marketing-kompetencer

Vi står alle midt i en kæmpe udfordring i forhold til at følge med den digitale udvikling. Det er uanset, om du arbejder i det private eller offentlige – om du er underviser eller studerende. Det er et must at følge den digitale udvikling – også i forhold til din personlige udvikling. Hvis du ikke fortsætter med at udvikle dig og følge de trends, der er, så kan du risikere at stå med forældede kompetencer, som ikke efterspørges i fremtiden. Men hvad er det, der efterspørges i virksomheder både nu og i fremtiden? Hvilke kompetencer er det, du skal prioritere at udvikle, hvis du står og har en drøm om at arbejde med marketing?

Gitte Damgaard
  • By: Gitte Damgaard
  • Published: 06-05-2016

I forbindelse med et forskningsprojekt har jeg spurgt til fremtidige kompetencer efterspurgt i virksomhederne, for at kunne imødekomme det stigende fokus på blandt andet data – få værdi ud af alle de data, der findes om kunderne, for at lære kunderne bedre at kende og kunne give dem en bedre oplevelse. Hvis virksomhederne formår at skabe en unik oplevelse for kunderne, så er der større sandsynlighed for, at kunderne kommer igen. I skal kende jeres kunder – og det er ikke blot gennem mavefornemmelser, som tidligere har præget virksomhedernes opfattelse af kunderne. Det er ved at skabe indsigt i de data, der findes om kunderne.

Hvad er det for nogle kompetencer, der efterspørges, for at have dét fokus? Hvor er det, uddannelsesinstitutionerne skal fokusere indsatsen, og hvordan kan virksomhederne hjælpe til den positive kompetenceudvikling af medarbejderne, således, de også er værdifulde medarbejdere i fremtiden?

Den ideelle marketingmedarbejder beskrives som en blæksprutte eller schweizerkniv, som er vokset op i den digitale tidsalder. Det kan være svært for medarbejdere, der er 30+, at lade dataene træffe beslutningerne og ikke lade erfaringerne og mavefornemmelserne drive forretningen. Oftest vil marketingmedarbejderen have en videregående uddannelse. Flere af de respondenter, jeg har snakket med, nævner dog den problematik, at de finder flere uddannelser forældet i forhold til den digitale udvikling. Der er mangel på nye kompetencer, som ofte ses på tværs af flere uddannelser. Men hvad er det for nogle tværfaglige kompetencer, der vil blive efterspurgt af virksomhederne endnu mere i fremtiden?


#1 Teknologi-interesseret

Medarbejderen skal kunne sætte sig ind i nye tekniske værktøjer, forstå datadisciplinen og have en naturlig interesse for det tekniske. Medarbejderne skal kunne se ny teknologi som en mulighed i stedet for begrænsning. Der udvikles nye teknologier hele tiden, som er med til at skabe et hav af data. Det er en virkelighed, man som medarbejder skal være opmærksom på, og ikke mindst opmærksom på, hvordan de mange nye muligheder kan skabe værdi for virksomheden. Hvis der er en naturlig interesse for det teknologiske, så er det et kæmpe plus.

#2 Have forretningsforståelse

Det er vigtigt, at medarbejderen har forretningsforståelse, således det er muligt at se, hvordan forretningen hænger sammen, og hvordan marketing spiller ind på resten af organisationen. Dét med at have forretningsforståelse handler også om at kunne kommunikere med kunderne både mundtligt og skriftligt. Medarbejderen skal også være analytisk, således vedkommende kan udlede nye forretningsidéer på baggrund af eksempelvis data.

#3 Det gode købmandskab

Det gode købmandskab hænger godt sammen med dét, at have forretningsforståelse. Som en god købmand, skal medarbejderen kunne...

Login to read the rest of the article


Gitte Damgaard

Gitte er projektleder i forsknings- og innovationsafdelingen ved Erhvervsakademi Aarhus og har en uddannelse som cand.merc. bag sig. Gitte arbejder med forskningsprojektet ”Small Data - Big Business”, der omhandler praksisnær anvendelse af data i små og mellemstore webshops, hvor der er lavet dybdeinterviews med 12 førende webshops og eksperter i Danmark, der har erfaring med anvendelsen af data. Vil du læse mere om resultatet af projektet, så hent e-bogen gratis ”Skab vækst i webshoppen -10 råd til at anvende data” her.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Johnny Borba, Gitte Damgaard and 3 other likes this.

Freeway.dk, Marketing Manager, Thomas Røhr Kristiansen writes:

Spot on!

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More