Insights on Marketing & Technology

Det mobile mindshift: Sådan fanger du forbrugernes micro-moments

Mobil og appkommunikation er ved at revolutionere forbrugernes indkøbsvaner og adfærd, og det går stærkt. Fremtidens marketingfolk skal derfor gentænke kunderejsen og forstå, hvordan forbrugerne anvender mobilen for at kunne vinde deres gunst og sparepenge. Forbrugerne kvitterer kun med køb, når de får relevante henvendelser og produkter - ellers har de allerede søgt videre. Kodeordene er data, personaliseret en-til-en kommunikation serveret i den rette kontekst og på det helt rette tidspunkt. Fremtidens marketingslag kommer derfor til at udkæmpe sig på micro-moment niveau, og det gælder om at kapre så mange som muligt.

Peter Godtfredsen
  • By: Peter Godtfredsen
  • Published: 06-07-2016

De mobile forbrugere forventer stadig unikke oplevelser og tænker ’what’s in it for me’, når de dagligt browser sig gennem apps og mobile sites. De forventer personaliseret og kontekstualiseret information, som er skræddersyet til dem. Ligesom i de gode, gamle dage, hvor kunderne besøgte den lokale købmand og fik personlig betjening af købmand Jensen. Som dengang handler det i dag om at skabe mindeværdige kundeoplevelser og kombinere individualiseret indsigt med en omstillingsparathed, så man hele tiden møder forbrugerne, hvor de er. Det er ikke længere muligt bare at ’oversætte’ de klassiske markedsføringsdiscipliner til app og mobil. Forbrugeren kræver at blive udforsket baseret på sin adfærd og præferencer - smart og hurtigt.

Data er tidens altoverskyggende mantra, som har taget over, hvor den lokale købmand slap roret. Og datastyrede kundeoplevelser er afgørende for brands i dag. Det styrker vækst og muliggør, at man som brand hurtigt kan omstille sin kommunikation, når noget ikke virker eller man er nødt til at gå i en ny retning, fordi downloads og salg stagnerer. Markedsføring i dag kræver derfor først og fremmest indsigt i, hvordan mennesker, processer og teknologi kan arbejde sammen på tværs af alle lagene i en organisation.

Engagement

Oplevelser, der skaber værdi for et brand, får forbrugerne til at engagere sig og vende tilbage efter mere. Men det kommer ikke af sig selv. I købmand Jensens butik kendte han sine kunder, og de kendte ham. Den personlige betjening gjorde kunderne trygge og var affødt af et dybt kendskab til hvem de var, hvad de kunne lide, og hvordan deres præferencer var sammensat på baggrund af den adfærd, de ellers havde. I dag er mobilen blevet et af vores foretrukne indkøbssteder. Og den er unik fordi den modsat computeren - der ofte deles i en husholdning - er en personlig enhed, der tæt knyttet til forbrugeren indeholder enormt mange oplysninger om ejerens adfærd og præferencer. Med data fra mobilen kan vi samle viden om brugeren som aldrig før.


Slaget står

Et af de steder, hvor vi for alvor oplever et skift, er at mobilen får forbrugerne til at tænke og handle anderledes i løbet af indkøbsrejsen. Helt som da internettet i sin spæde ungdom ændrede forbrugerne indkøbsvaner fra butik til online, spår Google at den næste game changer bliver hvad de kalder ’micro-moments’ - alle de små millisekunder i løbet af en dag, hvor forbrugerne helt automatisk tager et moment til utålmodigt at skotte til - eller gribe efter - telefonen for lige at se en påmindelse, søge, få en notifikation og alt det andet den hele tiden fortæller.

Resultatet er, at forbrugerrejsen ændrer sig med ny adfærd og nye forventninger til følge. Fx bruger op til 82% af forbrugere i dag deres mobil til at tjekke en pris eller et produkt - mens de står i butikken klar til at købe. Derfor er det en oplagt mulighed for brands at udnytte disse micro-moments til at møde forbrugerne på deres vilkår, når, hvor og hvordan de befinder sig på købsrejsen. For nyligt estimerede Forrester i en talk, at det kun er 4% af brands og virksomheder i dag, som har allokeret budget til at indtænke micro-moments ind i deres kommunikation fx via in-app services, hvor man låner og deler micro-moments hos hinanden. Uber og Facebook er gode eksempler. En gennemsnitlig smartphone-bruger har dagligt 150-200 af disse micro-moments og oversat til danskernes mobilbrug betyder det 793.800.000 daglige micro-moments, som er klar til at blive brugt til noget relevant. I fremtiden vil alle store virksomheder kæmpe om at kapre forbrugernes micro-moments for at bygge awareness, brand og business - og data skal hjælpe dem på vej. Udfordringen bliver derfor at omfavne teknologien og navigere i det uudtømmelige hav af data, som forbrugerne skaber.

Her et par Mobtimizers tips til at fange forbrugerne på mobilen:

1. Kobl individet med data

Tænk som købmand Jensen fra gamle dage. Kend kunderne lige så godt som de kender sig selv - og brug data til at nå derhen. Ved at koble en mobilbruger med en tabel fyldt med data, opstår der vigtig viden, som kan bruges til at kapre forbrugernes micro-moments. Det danner...

Login to read the rest of the article


Brian Egerup Kjærulff


Peter Munch Godtfredsen


Mobtimizers er et strategisk mobilbureau og konsulenthus med base i New York og København, som specialiserer sig i mobilstrategi, marketing, analyse og optimering af mobilt web og apps. Vores mission er at hjælpe virksomheder til at forbedre kundernes oplevelser af deres mobil og app applikationer. Stiftet i 2014 af Brian Egerup Kjærulff, som har 15 års ledelses- og undervisningserfaring inden for digital og mobilstrategi, analyse og optimering og Peter Munch Godtfredsen, som gennem de sidste 10 år i New York har arbejdet med digital strategi og en kreativ ’hands on’ tilgang til udvikling, design, kodning og business development. Se mere på mobtimizers.com

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

christina Terry likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More