Insights on Marketing & Technology

Fyr PR-folk der ikke forstår SEO!

Den største udfordring i marketing og kommunikation er ikke for lille Facebook reach, dårligere konverteringer eller skiftet over til mobilen. Nej, problemet er dig! I hvert fald hvis du kun fokuserer på dit eget område, skader du virksomheden! Åbn dine øjne for kollegernes mål og hjælp dem med at nå dem, når du kan.

Eric Ziengs
 • By: Eric Ziengs
 • Published: 06-05-2016

Alt for mange virksomheder er silo-opdelte med afdelinger, hvor medarbejderne og chefer ikke forstår hinanden - og derfor ikke samarbejder. I marketing og kommunikation er vi ikke stærkere end det svageste led. Så det duer ikke, at den ene afdeling når 141 pct. af sit mål, mens en relateret afdeling kun når 68 pct. af sit mål. Det skader brandet. Vil du forstå din chef bedre, så lyt til afsnit 29 af Help Marketing, hvor vi fik indblik i, hvad en kommunikationschef laver i hverdagen.

Jeg har siddet med til møder i nogle af Danmarks største virksomheder, hvor visse personer pralede med, hvor skidt det gik for kolleger, mens de havde super godt styr på deres egne mål. Det er jo tåbeligt - jeg har tidligere sammenlignet det med krigene mellem familierne i Game of Thrones! En god kommunikations- og marketingsmedarbejder eller chef sørger for, at man selv når sine mål - og at kollegerne i andre afdelinger også når deres mål. Banalt sagt betyder det, at 1+1 = 3.


Du kan altid blive dygtigere

I min tidligere karriere arbejdede jeg udelukkende med PR på forskellige bureauer. Jeg mente selv, at alt andet end PR var ligegyldigt. PR var alt. Og jeg var bestemt ikke den eneste, der tænkte sådan på bureauerne. Heldigvis har klogere og mere erfarne mennesker lært mig, at jeg skulle ud af den boble. Desværre har jeg ikke kunnet hive alle med ud.

Et helt konkret eksempel er PR-medarbejderen, der sørger for de gode historier i aviserne, i TV og online. Han bliver målt på - lad os sige - antal klip, og hvor ofte medarbejderne citeres. Lidt længere nede i det åbne kontorlandskab sidder hende, der eksekverer SEO-arbejdet. Hun skal sørge for mere organisk trafik. Et vigtigt element i at indholdet på hjemmesiden får gode resultater i Google-søgninger er, at der er links af høj værdi ind til virksomhedens hjemmeside. Berlingske, JP, TV2, EB, lokalmedier etc. har alle høj autoritet i Googles øjne.

Og hvem har adgang til medierne? Yes, det er vores PR-medarbejder. Tænk hvis han kunne få links ind fra forskellige medier til det gode indhold, man har lavet på sit eget site! Det går ikke ud over PR-arbejdet, det kræver ikke ekstra at spørge journalisten om et link (eller bare sende det med og være heldig, at journalisten inkluderer linket, hvis indholdet er godt nok). Til gengæld hjælper det afsindigt meget på SEO-arbejdet. Mere trafik ind på sitet, højere konvertering, mere salg etc.

Og du skal ikke ignorere dette, hvis du sidder på kommunikation-bureau! Du skal udfordre din kunde og få dem til at tænke PR og SEO sammen! Hvis du ellers tør.

Ved at hjælpe kolleger, opnår du også selv succes

Tænk på dine ansvarsopgaver. Og så tænk på dine kollegers opgaver! Ved du, hvad de bliver målt på? Ved du, om du, med en meget lille indsats, kan hjælpe dem nå tættere på mål? Jeg tør godt vædde med, at du kan forstå dine kollegers mål bedre, end du gør i dag.

Tag udfordringen op nu! Fang dine kolleger over en kop kaffe og spørg, hvad der er svært for dem, hvad deres mål er, og hvordan de når deres bonus. Tænk derefter om du kan gøre en forskel. Og så gør den forskel! Du kan evt. lytte med i afsnit 22 af Help Marketing, hvor talte vi om hvordan man forstår sine kolleger bedre.

Tænk hvis du var med til at sikre årets bonus for nogle af dine kolleger! Jeg er sikker på, de vil hjælpe dig den dag, du er håbløst bagud! Og den gode chef lægger helt klart mærke til, at du leverer resultater ud over, hvad du egentlig skal. Det gavner din karriere!

På tværs af afdelinger

Jeg håber du er med på, at PR-folk skal forstå SEO og omvendt nu! For en god ordens skyld skal jeg understrege at PR og SEO bare er ét eksempel. Der er afsindigt mange synergier på tværs af afdelingerne inden for marketing. Bare et par eksempler:

 • PR-folk og de Twitter-ansvarlige (journalisterne er på Twitter *wink*)
 • Udviklere af interaktive...

Login to read the rest of the article


Eric Ziengs

Eric is Digital Strategist at Bolius and Content Marketing blogger/speaker at Nochmal with more than 10 years of experience with communication, PR, and digital marketing. He also is the host of the weekly Help Marketing podcast.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More