Insights on Marketing & Technology

Marketing skal mestre forretning, design, teknologi og data

Den moderne marketingafdeling kan kun vinde i ‘Kundens tidsalder’, hvis den supplerer projektmodellen med drift og integrerer stærke kompetencer indenfor forretningsudvikling, design, data og teknologi. Samtidigt. Da jeg startede som konsulent i den digitale branche for otte år siden, var det helt normalt at marketingafdelingen i en større virksomhed skulle nå sine målsætninger ved at hyre bureauer ind til at klare opgaverne. En marketingafdeling bestod så, groft sagt, af en strategisk ansvarlig direktør og en flok projektledere, der arbejdede med eksterne bureauer. Gerne efter en projektmodel, der typisk fordrede at et projekt varede 12 uger - og så nyt projekt.

 • By:
 • Published: 06-05-2016

Sådan fungerede kampagner - og sådan fungerer de måske stadig nogle steder. Men kampagner mister effekt - medierne slås om magten, og annoncørerne ender som de stensikre tabere. Selvom vi nu kan købe konverteringer og engagement og et væld af alternative annonceringsprodukter, vil det blot blive dyrere og dyrere. Kampagner kan slet ikke stå alene på den moderne markedsplads, vi kalder ‘Kundens tidsalder’.

Kundens tidsalder

Udtrykket Kundens tidsalder er ikke nyt, men bruges af mange til at beskrive en tid, hvor klassiske forcer som bedste viden, logistik eller teknologi ikke længere giver vedvarende konkurrencefordele. Vi definerer Kundens tidsalder som to overordnede tendenser, der giver overblik og skaber et godt grundlag for udviklingen af en kundefokuseret strategi, der fungerer.

 1. Digitale teknologier påvirker al kommunikation, værdiskabelse og alle transaktioner
 2. Kunderne ved alt, vurderer alt og forlanger kommunikation, produkter og services, der tilpasser sig deres behov.

Det er egentlig helt simpelt, men konsekvenserne er enorme: Virksomhedens brand styres ikke længere af en vedvarende, bred eksponering, når de sociale medier samtidig kommer længere ud og længere ind med andre kunders klare anbefalinger og advarsler. Marketing forandres fra ‘push’ og en risiko for at møde kunden for tidligt, til et ‘pull’, hvor kunden alt for ofte mødes for sent. Salg må tage højde for, at kunden er langt inde i sin beslutningsproces, når kontakten oprettes, og forventer at tale med en ekspert - ikke en sælger. Kundeservice kan næsten kun gå for langsomt og forventes tilgængelig 24/7 via alle kanaler og applikationer.


For Marketingafdelingen betyder dette også “always-on” og at meget af fokus skal flyttes fra projekt til drift. Vi må forstå, hvad kunden interesserer sig for, hvordan han interagerer med os, hvad han efterspørger - og sørger for at stille det til rådighed på en relevant og engagerende måde. Vi kan stadig komme for tidligt, men vi kommer næsten altid for sent med den information eller de services kunden efterspørger. Tålmodigheden er ikke stor!

Kampagner kan stadig drive trafik, men det samme kan også opnås med word-of-mouth og produkter med indbygget “talkability” (når dit produkt har så fede features, at kunder begynder at tale om dem).

Forretningsudvikling, design, data og teknologi

Så hvad skal vi drifte, når marketing i mindre grad skal skabe kampagner? Vi skal drifte vores corporate- eller brand-website som en digital brandplatform, der engagerer alle vores målgrupper i relevante touchpoints, i kunderejser og hele kundelivscyklen. Vi skal også lave services (fx selvbetjening), applikationer (produktkonfigurator, branded utility og andre målrettede værdiskabere). Når vi skaber disse løsninger for vores kunder, laver vi...

Login to read the rest of the article


Simon Kibsgård

Simon Kibsgård er Marketing Director & Lead Digital Business Consultant hos Creuna. Han er ekspert i integreret marketing og customer experience - strategi, design og management.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More