Insights on Marketing & Technology

3 faser til at opnå en perfekt content marketing-strategi

Content marketing er det nye sort i 2016. Og det er ikke bare endnu en marketingaktivitet, du skal krydse af på to-do-listen. Jeg er sikker på, at content marketing er fremtiden for hele marketingindustrien. Hvorfor så det? Ja, det er der tre gode grunde til:

  • By: Ashling Kearns
  • Published: 19-06-2016

Det er billigt.

Hvor jeg normalt ville anbefale, at man betaler sig fra at få optimeret sit indhold engang imellem, kan det meste indhold faktisk skabes til en meget lav pris eller måske endda helt gratis. Du kan oprette en e-bog fra Google slides eller oprette en gratis blog på Wordpress. Det er bare at komme i gang - der er ingen undskyldning for ikke at skabe indhold.

Det holder længe.

Du tror, det er løgn: Levetiden for et enkelt blogindlæg er næsten 24 gange normalen på 30 dage. Og først efter to år opnår et gennemsnitligt blogindlæg 99 % af sine visninger. Læs mere om den nye forskning her.

Det viser, at du giver dine kunder magt - du sælger dem ikke bare noget.

Viden er magt, ikke? Hvis content marketing handler om at dele relevante og værdifulde oplysninger, så er content marketing altså også magt.

Nu hvor vi er enige om, at content marketing er utrolig vigtig, beskriver jeg her tre faser, som du bør gennemgå for at opnå en vellykket content marketing-strategi. Derudover finder du også en række gode råd, som du kan følge under hver fase.

Fase 1: Undersøgelse og planlægning

“Hvordan finder du ud af, hvad dit helt fantastiske content marketing-projekt skal handle om? For mig handler det om en kombination af inspiration, kreativitet og at tage ejerskab over samtalen.

Hvilke store samtaler deltager mine potentielle og nuværende kunder i? Hvor konkurrencedygtige er samtalerne? Kan jeg gå ind og blande mig og/eller begynde at dominere samtalen?” - Jason Miller, Group Manager, Content Marketing and Social Media.

Som Jason siger, så handler denne fase om at gøre det helt store benarbejde fra starten, så man kan opnå succes senere. Du bør altså tænke over følgende:

Hvordan skal din content marketing forme sig?
Vi tænker normalt på tekster, når vi snakker indhold, men man skal bestemt ikke udelukke muligheden for webinarer, videoer eller slides/præsentationer. Det kommer an på, hvordan dit publikum nemmest kan og vil bruge det indhold, du deler. Hvis der er mange oplysninger og indgående detaljer, vil de vende tilbage flere gange, så i dette tilfælde er en e-bog nok den bedste løsning. Hvis du har en historie, som det er bedre at vise frem for at fortælle den, så er en video det bedste valg.

Hvornår skal du offentliggøre dit indhold?
Med lidt planlægning kan du vælge det perfekte tidspunkt til at offentliggøre dit indhold, så det kommer til at passe med vigtige events. Indhold, som falder sammen med store begivenheder/højtider er absolut egnet til at dele, men du skal dog huske, at du skal bruge tiden på at skabe indhold, der holder og ikke kun deles i en uges tid og så dør ud igen.

Hvad vil det egentlig sige at bruge data som inspiration, når man skaber indhold?
Når vi siger, at du skal bruge data, når du skaber indhold, hvad mener vi så? Til syvende og sidst handler det bare om, at du skal have fokus på kunden. Jo flere oplysninger du får i denne skabelsesproces, jo bedre bliver dit færdige indhold. Kig på din kundeservice og din support, så du kan se, hvilke spørgsmål kunderne ofte stiller. Spørg din webmaster, hvilke nøgleord og tiltag der er mest effektive. Disse data vil i høj grad kunne hjælpe dig til at skabe et bedre indhold.


Fase 2: Skab værdi

“Proces?  Føj. Ja, jeg ved det godt. Processen er nok, hvis du spørger mig, noget af det mest kedelige. Næsten ligeså kedeligt som at sætte konservesdåser i alfabetisk orden. Eller skrælle gulerødder.

Men når vi snakker marketing content, så er selve processen meget vigtig, fordi du skal bruge en køreplan, som kan føre dig i mål.” - Ann Handley, Chief Content Officer, MarketingProfs, og forfatter til bestselleren Everybody Writes.

Selv de bedste forfattere og redaktører, som har arbejdet med content marketing i årevis, går igennem den helt store proces. Følg eksperten Ann Handleys eksempel og find ud af, hvilken plan der virker bedst for dig, når du skaber nyt indhold. I skabelsesprocessen bør du også følge disse gode råd:

Indholdsskabere arbejder allerbedst, når de deler
Få et møde med din forfatter, designer, fotograf etc. allerede tidligt i processen. På den måde kan alle samarbejde og sikre sig, at det indhold, de skaber, kommer ud og lever op til sit formål.

Sørg for at få et par andre øjne til at læse dit indhold
Det er faktisk en videnskab! Nye undersøgelser viser nemlig, at...

Login to read the rest of the article


Ashling Kearns

Ashling er chef for Salesforce Marketing i Nordeuropa.
Ashling kom til Salesforce i 2011 og tidligere arbejdet med salg og marketing hos blandt andre Microsoft og BT Global Services.
En god beskrivelse af Ashling Kearns og hendes team findes i denne blog: 5 questions in 5 minutes with Salesforce's Woman of the Month

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Vian Backer Shaker likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More