Insights on Marketing & Technology

Er du sikker på søgeord i content strategien?

Mange content marketing specialister undgår at tænke søgeord ind i deres content marketing strategi, når de skriver deres indlæg. Der tænkes ikke på, hvad en placering som nummer et på Google kan betyde for deres organisation eller virksomhed. Hvis der udelukkende skabes indhold uden at tænke på SEO og søgeord, risikerer man at miste værdifuld branding og konvertering. Det skyldes ofte dårlige placeringer i søgemaskinerne. Vælger man at tage ovennævnte med som en del af sine content marketing strategi, så har jeg sammensat 11 spørgsmål, som man bør kigge nærmere på, inden et blogindlæg påbegyndes.

Nicolas Zangenberg
  • By: Nicolas Zangenberg
  • Published: 06-06-2016

De 11 spørgsmål kommer her:

1. Er der brugt søgeordsværktøjer?

Det er ikke unormalt at starte med at bruge Google AdWords søgeordsværktøj for at få idéer til søgeord og søgeordskombinationer, men der findes også mange andre værktøjer såsom danske Storybase.

Til internationale søgninger er Keyword Discovery og Wordtracker to alternative bud.

Selvom mavefornemmelsen siger, at det her er et godt søgeord, så skal man stadig være sikker på at brugerne rent faktisk søger på det ord. Dette får man svar på i ovennævnte redskaber.

2. Er søgeordet relevant?

Er søgeordet overhovedet relevant, og matcher dét, det virksomheden laver og ikke mindst dens målgruppe. For nogle år siden blev jeg kontaktet af en kunde, som ville ses på søgeordet “webshop”. Han havde overhovedet ikke tænkt på at denne søgning kunne være lidt bred. I dette tilfælde skulle han i stedet have valgt en kombination som “webshop udbyder”.

De søgeord, der udvælges som en del af en søgeordsanalyse bør indgå som en naturlig del af teksten.

3. Annonceres der allerede på denne søgeordskombination via Google AdWords?

Annoncerer du på Google AdWords? Kan Google AdWords bruges til at finde ud af, om det også er et ord, der konverteres på, hvor mange søgninger der er, og hvilket budskab i annoncerne, som har været bedst. Alt dette kan integreres i content marketing strategien. Selvom man vælger at satse på samme søgeord dels på Google AdWords, men også som en del af en SEO / content marketing strategi, så er det stadig vigtig at være placeret begge steder, da det skaber positive synergier og giver en mulighed for at have endnu flere links på side 1.

4. Er der allerede placeringer på søgeordskombinationen?

I takt med at der skrives, kan det være en god idé at se, hvordan virksomheden allerede er placeret på det område, der skrives indenfor. Har man en placering i top 10, 20 eller 30.

Til det kan et program som SEOmoz bruges, der udvikler en samlet liste over placeringerne. Hvis et ord allerede har en placering som nummer 1, er der ikke nogen grund til at skrive om det igen - med mindre du føler dig presset af konkurrenterne og vil fokusere på interne links, som jeg skriver om senere.


5. Angives søgeord / kombinationen tilstrækkelig mange gange på siden?

Der skrives sikkert nogle rigtig gode artikler, men husk at tage de vigtigste søgeord, og lade dem indgå i teksten på en naturlig måde. At nøjes med en gentagelse i 1 ud af 17 afsnit er ikke nok.

Antallet af gange søgeord skal gå igen har længe være diskuteret, og Google ændrer hele tiden deres algoritme.

Det er vigtigt først og fremmest at skrive, så det virker naturligt. Hvis søgeordet bruges en gang for hver gang, der er skrevet 150 til 200 ord, er man på rette spor. Det må godt bruges mere, men det må ikke virke som om, det er noget, der bevidst er sat ind. Det er også en god idé at tage hensyn til, at der er mange andre faktorer, som spiller ind ved SEO såsom indgående links, en websites alder og selve programmeringen. Nogle ting som man ikke nødvendigvis har indflydelse på. Content marketing til søgemaskinerne kan altid tilpasses i forhold til tekstforfatterens evner og lade eksterne SEO bureauer tage sig af det resterende.

6. Hvor meget trafik kommer der i forvejen på søgeordskombinationen?

I takt med at ens webanalyse data analyseres, vil man se en masse tal og grafer dukke op. Ved at grave dybt er det muligt at se, hvilke søgeord brugerne har søgt på, inden de er kommet ind på siden. Hvis der eksisterer en søgemaskine på websiden, kan man se, hvad brugerne har søgt på. Ved at få en identifikation af hvad brugerne har søgt på, er det muligt at skabe nye søgeord og på den måde udvide en søgeordsliste.

Det er også vigtigt, at se... 

Login to read the rest of the article


Nicolas Zangenberg

Nicolas ZangenbergCEO og founder, er ekspert inden for reputation management og digital markedsføring.  Nicolas har i gennem 16 år rådgivet de største nationale og internationale virksomheder indenfor online markedsføring med udgangspunkt i sin egen succesmodel ”Zangenbergs Succescirkel” i firmaet Zangenberg.com.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Helle Husum likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More