Insights on Marketing & Technology

Kan du reglerne for en SoMe strategi?

Hvor meget arbejde skal man egentlig lægge i sin Facebookside, når nu man bare gerne vil dele alt det gode indhold fra sin hjemmeside sammen med alle de fede events og superskarpe kampagner? Er det virkelig nødvendigt at være strategisk i arbejdet på de sociale medier? Bare fordi man nu er admin på en Facebookside, så kan der vel ikke være den store forskel fra at være privat og professionel. Kan der? Altså når de unge kan lære det, så kan vi ”gamle” vel også lære det. Ikke?

Anette Damgaard Skrumsager
 • By: Anette Damgaard Skrumsager
 • Published: 06-06-2016

Svaret på alle ovenstående spørgsmål er ja.

Ja, du skal lægge et stort arbejde i at være til stede på de sociale medier. Ja, du skal udtænke en eller anden form for indholdsstrategi, når du har valgt som professionel at være til stede på de sociale medier. Og ja, der er stor forskel på at agere privat og professionel. Selvfølgelig kan du lære at begå dig på de sociale medier som professionel, men først og fremmest skal du parkere fordomme som­ ”Facebook, det tager bare 5 minutter”, og så skal du i stedet kaste dig over at lære din målgruppe rigtigt godt at kende. Lad dem guide dig til at lave det gode content, så din side får den succes, du har sat dig for.

SoMe med en strategi

Før man opretter en side på et socialt medie, er det vigtigt at kende sin målgruppe. Ikke at man behøver betale Danmarks Statistik store summer for at udarbejde dybdegående målgruppe-analyser. Men man er nødt til at kende sin målgruppe, før man opretter en side på et sociale medie.

Der kan være mange måder at lære sin målgruppe at kende. Måske er du selv en del af målgruppen (i så fald bør du måske alliere dig med endnu en interessent fra målgruppen, så du ikke svarer for subjektivt). Måske kender du nogen, som er en del af målgruppen. Eller også må du ud og researche på gaden. Det vigtigste er at spørge sin målgruppe; hvad skal jeg som virksomhed gøre for at ramme dig på de sociale medier?
Kender man svaret på det spørgsmål, så er man allerede godt på vej.

Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at:

 1. Målgruppen ved ikke altid, hvad de egentlig gerne vil have.
 2. Målgruppen ændrer sig - både aldersmæssigt, men også i forhold til interesse og adfærd. 

…så husk hele tiden at ”ha’ fingeren på pulsen” og følge med i målgruppens ageren på SoMe, hvis du vil lave godt indhold med høj engagement.

Næste skridt i processen - før siden oprettes på SoMe - er at lægge en god slagplan for indholdet, som skal deles på de sociale medier. Tag udgangspunkt i målgruppen og italesæt så, hvad SoMe-siden skal gøre for målgruppen på mediet. Som Astrid Haug så rigtigt skriver i sin bog ”Sig du kan li’ mig”:


”At sætte sig et mål opfatter jeg ikke som et slutmål - som at i mål. Det er mere som en tilstand, hvor mange ting konstant er under forandring, men der er en kerne - man kunne kalde det en vision - som ikke ændrer sig fra den ene dag til den anden. Så hvis du vil sætte næsen op efter en happy ending, er det nødvendigt at opstille nogle delmål.”

Målgruppen ændrer sig. Din virksomhed ændrer sig. De sociale medier ændrer sig. Så tro ikke, at du skal lave en strategi, der skal vare FOREVER. Du er blot nødt til for den første periode - lad os sige det første halve til hele år - at have en strategi for brugen af mediet.

Ved at sætte sig et mål for sidens eksistens, er det efterfølgende meget nemmere at producere indhold - uanset om det er tekst, billede eller video. Lav en god overordnet sætning for jeres eksistens på mediet og sørg så for - nogenlunde - altid at bevæge jer inden for denne sætnings rammer. På den måde er du sikret... 

Login to read the rest of the article


Anette Damgaard Skrumsager

Anette er selvstændig Digital Marketing-rådgiver. Anette har arbejdet i store virksomheder som Danmarks Radio, Silvan og teleselskabet 3, hvor hun har stået for digital marketing samt de sociale medier. Hun rådgiver virksomheder i brugen af sociale medier og sørger for at skabe en rød tråd i kommunikationen. 

Anette Damgaard Skrumsager

Selvstændig digital marketing-rådgiver for virksomheden Medielover og altid frisk på en kop kaffe -eller to...

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Thomas Gregersen and Lone Schmidt Andersen likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More