Insights on Marketing & Technology

Mad til masserne, krydret individuelt og tilpasset din gane

For et par år siden var jeg på ferie i den lille italienske by Bagna di Lucca. Her spiste jeg på en fremragende lokal restaurant - kokken hed Francesco og var helt fantastisk. Francesco fortalte passioneret om traditionel italiensk mad, og beskrev hvordan han lavede parpadelle med sin gamle nonnas (bedstemor) opskrift. Det blev vi naturligvis nødt til at smage, og den smagte vidunderligt.

Trine Børve
  • By: Trine Børve
  • Published: 06-06-2016

Den historie han fortalte mest passioneret var dog , om sin tid som kok på et af de helt store krydstogtsskibe. I køkkenet på skibet handlede det ikke om at lave ét godt måltid mad til én eller fem personer, men derimod om at lave mange fantastiske måltider til en utrolig masse mennesker. I skibets køkken skulle der laves mad, så alle gæster fik oplevelsen af, at ethvert måltid var forberedt specielt til dem og deres smagsløg.

Nu kan du spørge dig selv, hvad en krydstogtskok og Content Marketing har med hinanden at gøre? Jo - er det ikke sådan at enhver organisation, i et forsøg på at fremme produktiviteten og relationen til kunden, i dag skal sørge for at indholdet i deres kampagner netop er afsendt til masserne, men tilpasset den enkelte potentielle kundes individuelle smag? I bund og grund er Content Marketing ”mad til masserne - krydret efter deres individuelle smagsløg”

Den digitale transformation med de nye teknologier og platforme vi har til rådighed, giver os som “Marketeers” uanede muligheder for at nå vores kunder - både de eksisterende og de potentielle. Vi er gået fra simpelt indhold og få medier, til at kunne differentiere vores budskab på forskellige platforme til mange forskellige målgrupper. Faktisk er det sådan, at IT og de digitale platforme æder sig ind på den personlige dialog, og det giver en hel del udfordringer. For selvom vi ser de digitale platforme vokse og skabe nye muligheder, så er de fleste marketingafdelinger ikke gearet til at tage det fulde skridt... Endnu...

Vi har gennem de sidste mange år set, at virksomheder organiserer sig i siloer, og det gælder også i marketing (social marketing, annoncering, direct marketing, etc.). Hver af disse siloer beskæftiger sig forskelligt med kanalerne, forskelligt med indholdet og forskelligt med hvordan de målretter forskellige kunder. Målet for marketing må være at blive kunde-centriske. Vi skal i marketing gå ud af siloerne og samarbejde på tværs for at møde kunden. Vi skal skabe ”Big Content” med individuelle smagsnuancer, der servicerer kunden, der hvor kunden er.


Men hvordan gør man så det?

Hos IDC har vi udviklet modellen ”IDC’s Content Marketing Supply Chain” gennem analyser og CMO advisory boards. IDC’s Content Marketing Supply Chain er en model, der skaber en proces for, hvordan man udvikler banebrydende, genanvendeligt indhold i stor skala. Det vil sige, hvordan man bedst arbejder sig gennem de forskellige faser af købsprocessen med indhold, der servicerer kunden med den viden, kunden har brug for.

I de forskellige faser ser vi et klart skift fra den ”gamle” model. Hvor man tidligere planlagde de enkelte kampagner, planlægges (Plan) der nu en kontinuerlig historie. Marketing, bevæger sig væk fra de traditionelle målgrupper, der er opdelt ud fra demografiske data, til adfærdsbaserede målgrupper, der bestemmes via Analytics efter den måde, de bevæger sig på nettet, de data der opsamles via smartphones om deres fysiske tilstedeværelse, de produkter de køber m.m.. Marketing skal i dag være...

Login to read the rest of the article


Trine Børve

Trine, BSc exp. Ing. og HD(O), er Sr. Conference Manager hos IDC. Trine har været i IDC siden 2006 og står i spidsen for IDC’s konferencer, med ansvar for strategi, indhold og markedsføring samt projekter på tværs af IDC der kombinerer både research, consulting og Go-To-Market services.
Trine er en erfaren moderator og har igennem de sidste 4 år, stået i spidsen for flere større events, workshops og været drivende kraft på flere af IDC’s advisory boards.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More