Insights on Marketing & Technology

Content Marketing, der virker

Reklame udgør hovedparten af den kontakt, der er mellem offentligheden og erhvervslivet. Det eksplicitte formål er selvfølgelig at sælge mere, men det har stor betydning, hvad denne kontakt generelt har af effekter for begge parter. "Content Marketing" er et af de seneste skud på markedsførings-stammen - og det er meget mere end blot en måde at forsøge at snige sig forbi folks adblockere. På det strategiske plan får vi helt nye muligheder for at opbygge meningsfulde kunde-relationer - og som bivirkning kan man opleve direkte forbedringer i kerneforretning og kultur.

Jesper Wille
 • By: Jesper Wille
 • Published: 15-08-2016

Markedsføring er at guide dit publikum på en rejse, der går fra "aldrig hørt om jer" til "tilfreds & loyal kunde". Der var engang hvor det var nemt: 

"Køb den hvor du køber sæbe!" 

Det er det ikke mere. Vores budskab er stadig det samme; vi ønsker stadig at skaffe betalende kunder til forretningen - men alting er mere indviklet. Ikke mindst vores forhold til det publikum, vi ønsker at få i tale. Vi prøver alle sammen at få adgang til folks opmærksomhed, men selvom kanalerne både er blevet flere og hurtigere siden de første reklameskilte uden for købmandsbutikken, så vokser opmærksomheden ikke. Mennesker har den opmærksomhed, vi har, og ikke mere.

Og den bliver hurtigt fyldt op. Selvom forskellige undersøgelser siger, at vi i dag udsættes for 3-5.000 markedsføringsbudskaber om dagen, så registrerer vi højst omkring 150 af dem. Det tal er næsten ikke steget siden 1945, hvor eksponeringen var langt mindre - det er altså ca. de pladser, der er. Det er dem, vi alle kæmper om, og content marketing er en måde, hvorpå vi kan øge vores chancer.

mediadynamicsinc.com

Nu kan content marketing jo være forskellige ting - betalte artikler, sponsoreret indhold, kombinationer, video, tekst osv. Alle variationer af CM har imidlertid to ting til fælles:

 1.    - indholdet fremstår som et redaktionelt budskab
 2.    - værdien af det står og falder med troværdigheden

Det er #2, vi skal se på, og det har faktisk ikke så meget at gøre med, hvad man må. Ja, det er ulovligt at prøve at snyde folk med betalt indhold - men det kan bare heller ikke betale sig; CM mister meget hurtigt sin værdi, hvis der er det mindste problem med troværdigheden.


Lad os tage de sociale medier som eksempel. Opmærksomheden bliver bombarderet af budskaber, afleveret efter alle kunstens regler. Alt skriger "klik mig, klik mig!" - og ud af alt det vil vi gerne have folk til at vælge vores budskab. Det gør vi ved at tilbyde en rigere oplevelse. En godbid, der samtidig er sund, så at sige. Dette er nærmest det modsatte af klassisk reklame, som ofte går ud på at snige sig ind i opmærksomheden, og få folk til agere købs-orienteret så hurtigt og ubemærket som muligt. Man kunne kalde det "tomme kalorier, men hva' pokker"-reaktionen. Den kender de fleste, og derfor ved vi også, at den sunde godbid har det med at sætte sig bedre fast i bevidstheden. Vi tænker sjældent tilbage på en god skumfidus - men et lækkert jordbær kan dukke op i anekdoter længe efter det er spist. Dette spiller også stærkt ind på om folk klikker "share". Det meste af det vi deler på de sociale medier, er for at understøtte vores identitet udadtil - så for at vi vil dele et stykke CM, skal værdien være høj nok til, at det får os til at se godt ud i andres øjne. Også dér vinder jordbærret over skumfidusen næsten hver gang.

Ved at løfte den synlige værdi i transaktionen op på bevidst niveau gør vi...

Login to read the rest of the article


Jesper Wille

Jesper hjælper virksomheder med at skabe værdi gennem et positivt kredsløb af Den Gode Forretning på virksomhedssiden, og Gode Oplevelser på kundesiden. Jespers fokus er specifikt kommunikation, oplevelser og relationer, såvel eksternt som internt.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More