Insights on Marketing & Technology

Danske virksomheder går glip af mobile millioner

Danske virksomheder lider under mangel på mobil parathed. Mens folk bliver mere og mere mobile, står virksomhederne derimod stille, og risikerer at gå glip af mobil omsætning, der ventes at blive fordoblet inden udgangen af 2020.

Lars Hedegaard Pedersen
  • By: Lars Hedegaard Pedersen
  • Published: 09-09-2016

Den canadiske ishockeylegenden Wayne Gretzky har engang udtalt, at hans opskrift på succes, i væsentlig grad var drevet af, at han altid skøjtede derhen, hvor pucken vil blive spillet, frem for, hvor den allerede havde været.

En læring som danske virksomheder bør tage ved lære af, hvis de vil gøre sig forhåbninger af at få en bid af den e-handel, der i stigende grad foregår fra mobile enheder. Virksomhederne befinder sig nemlig langt fra, hvor deres kunder er.

Det fremgår af Adobes seneste Trend Report, der udført blandt 7.000 marketingprofessionelle.

Ifølge den globale undersøgelse orienterer virksomhederne sig for lidt mod den ”mobile” virkelighed, som kunderne befinder sig i.

Virksomheder står stille

Hos det aarhusianske digitalbureau, No Zebra, fortæller adm. direktør Jesper Holm Joensen, at man ofte løber ind i virksomheder, der har svært ved at omstille sig til, at e-handel i stigende grad foregår fra mobile enheder.

”Mange virksomheder står ganske enkelt uden en mobil strategi for deres forretning. Det hænger formentlig sammen med, at beslutningstagerne i danske virksomheder overser mobilens strategiske betydning for deres kerneforretning” siger han.

En tilgang, der måske kan blive katastrofal, hvis man læner sig op af tal fra Juniper Research, der for nyligt fremlagde en rapport, der skønner, at den mobile omsætning inden for retail ventes at blive fordoblet inden udgangen af 2020, fra 174 mia. dollar til 362 mia. dollar i 2020.

Derfor er det naturligvis relevant at se på, hvordan virksomhederne kommer igennem den mobile transformation, der i disse år sker inden for e-handelsområdet.


Kunder bliver mere mobile

Til det formål har digitalbureauet No Zebra udviklet et værktøj til at skabe en såkaldt ”digital modenhedsanalyse”, hvor man dels måler virksomhedernes digitale tilstedeværelse, men også skaber et udgangspunkt for at forstå, hvad der er vigtigt for den enkelte virksomhed for at etablere et stærkt digitalt set up.

”Med en digital modenhedsanalyse giver vi virksomhederne en indikator for, hvad de bør være særligt opmærksomme på i optimeringen af deres forretning. Og med udgangspunkt i analysen kan vi således afgive helt konkrete anbefalinger til, hvordan virksomhedernes får deres digitale strategi til at understøtte deres forretningsstrategi, hvilket naturligvis er blevet en endnu større udfordring, i takt med forbrugerne er blevet mere og mere mobile” forklarer Jesper Holm Joensen.

Det er hans indtryk, at virksomheder oplever en stor...

Login to read the rest of the article


Lars Hedegaard Pedersen

Lars Hedegaard Pedersen har gennem en årrække arbejdet som journalist og rådgiver med speciale inden for kommunikation, medier og marketing, hvor han har dækket kampagner og strategier for en lang række danske og internationalt toneangivende brands samt beskæftiget sig med medietrends og udvikling af nye formater og kreative koncepter.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More