Insights on Marketing & Technology

Vil kunderejsen give reklamekampagnen dødsstødet?

Ligegyldigt hvor du befandt dig på Salesforce World Tour London 2016, så var der én ting, der stod fuldstændig klart. Der er jordskælv, og kunden befinder sig lige midt i epicentret. Efterhånden som organisationer og virksomheder finder ud af, hvordan de kan møde deres kunder, som bliver mere og mere krævende, mobile og ”connectede”, er det inden for marketing, at man mærker de største rystelser. Og en af de vigtigste ofre for dette jordskælv kunne være den gode gamle sæsonprægede reklamekampagne.

  • By: Ashling Kearns
  • Published: 26-08-2016

Uoverensstemmelsen mellem forventning og udførelse

Regional VP Erinn Leahey fra Salesforce talte ved Marketing Cloud-seancen ‘Kundeoplevelsen er den nye marketing’, hvor hun talte om forventningens styrke, som står bag denne forandring:

“Hver eneste kunde forventer i dag at blive kendt og forstået som en unik person, overalt […] i hver interaktion.”

Og det er milevidt fra den måde, som traditionel sæsonpræget markedsføring udføres på. 

Marketingudførelse - indtil for nylig

Den sæsonprægede reklamekampagne er grundpillen i mange succesfulde marketingaktiviteter. 

Det foregår nogenlunde sådan: Man kører en kampagne for at markedsføre et nyt produkt eller tilbud. De mest lovende leads vil gå videre til salgsafdelingen, som lukker ordren, og senere kommer de måske også i kontakt med serviceafdelingen. Et sted ude i fremtiden skulle de forhåbentlig gerne ende med at blive loyale kunder med præference for virksomhedens brand.

I dag er denne tilgang dog forbundet med to problemer. For det første er den form for reklamekampagner ofte forbundet med virksomhedens interne behov - ‘vi har et nyt produkt, vi gerne vil fortælle om’, eller ‘vi har et produkt, vi skal have solgt hurtigt’. Der er altså ikke fokus på (potentielle) kunder og deres behov. 

For det andet sker det alt for nemt, at forbindelsen mellem kunderne og afdelingerne går tabt. Og hvad er resultatet? Kunderne modtager usammenhængende beskeder og bliver bedt om at opgive de samme oplysninger, hver gang de er i kontakt med virksomheden. 


Marketingudførelse - i dag og i morgen

For at kunne give kunderne, hvad de vil have - at de kan føle sig som unikke individer med et konsistent forhold til din virksomhed - skal man følge deres kunderejse som en helhed - lige fra de er potentielle kunder, til de bliver faste kunder, og så skal hver enkelt interaktion skræddersyes efter det.

Det indebærer, at man som virksomhed skal sende kunderne informationer, annoncer og tilbud, som er baseret på, hvem kunderne er, og hvad de har brug for på lige det tidspunkt.

Det indebærer også, at de forskellige afdelinger skal være tilkoblet/connectet. Når alt kommer til alt, tænker kunderne ikke over, hvorvidt de skal kommunikere med marketing-, salgs- eller serviceafdelingen. De tænker bare på, at de skal kunne tale med din virksomhed og nå det ønskede resultat.

I den ideelle verden vil disse brede, sæsonprægede og gammeldags kampagner høre fortiden til - og må vige pladsen for unikke personlige rejser, som er tilpasset hvert enkelt menneske.

Og det er lige netop det, som de mest fremsynede marketingvirksomheder stræber efter i dag - med god hjælp fra de værktøjer, som er skabt til formålet. 

Capital One - skaber bedre kunderejser

Under den samme seance på Salesforce World Tour viste Russell Howe, VP Solutions Engineering, et fremragende praktisk eksempel. Han viste, hvordan...

Login to read the rest of the article


Ashling Kearns

Ashling er chef for Salesforce Marketing i Nordeuropa.
Ashling kom til Salesforce i 2011 og tidligere arbejdet med salg og marketing hos blandt andre Microsoft og BT Global Services.
En god beskrivelse af Ashling Kearns og hendes team findes i denne blog: 5 questions in 5 minutes with Salesforce's Woman of the Month

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Jan Simonsen and Nikolaj Ledet likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More