Insights on Marketing & Technology

Det kræver en effektiv marketing-organisation i dag!

Den mest konstante faktor for marketinglederen i dag er konstant adressering af forandring, som stiller meget store krav til virksomhedens marketingledelse og den måde hvorpå marketing er sat op og ledes.

Jes Rørbech
 • By: Jes Rørbech
 • Published: 17-01-2017

Det gælder i en sådan grad at Marketing, sammen med IT, er blevet udnævnt til den disciplin, som de seneste 10 år har udviklet sig mest. Værktøjer og strategier, som var ’cutting edge’ i går kan i dag være forældede og nye muligheder skal adresseres på nærmest daglig basis.

3 indsatser træder, i vores optik, frem som helt afgørende for den effektive marketingorganisation i dag – og skal stå højt på din ledelsesmæssige tjekliste:

 1. Proces & Rolleforståelse
 2. Agilitet
 3. Kontinuitet & Ansvarlighed 

1. Proces & Rolleforståelse.

Marketing er ikke afdeling! Marketing er de markedsrettede processer – internt og ud mod kunderne – understøttet af en lang række discipliner og kompetencer.

De markedsrettede processer går på tværs af virksomheden og er nøglen til at forstå- og optimere virksomhedens marketing. Det er i de markedsrettede processer at de nye marketingmuligheder og forandringer bliver omsat til praksis og bliver synlige for virksomheden – uanset om det lykkes godt eller skidt!

Overblik og en proaktiv forståelse af virksomhedens markedsrettede processer og betingelser for et effektivt samarbejde på tværs af virksomheden er derfor helt afgørende for at lykkes i takt med at processerne ændres. Et af de vigtigste værktøjer du kan aktivere for at lykkes er det vi kalder: proces-rolle design.

Proces-rolle design hjælper den enkelte medarbejder med at forstå sin opgave, kompetencekrav og mandat i den enkelte proces. Og det gælder uanset hvilken afdeling medarbejderen formelt kommer fra – Marketing, Salg eller Service etc.! Og proces-rolle tilgangen hjælper tilsvarende en ekstern ressource med at levere effektivt på sin opgave!

2. Agilitet

Med den voldsomme udvikling af marketingdisciplinen, er antallet af discipliner og kompetencer, som kræves for den bedste- og mest... 

Login to read the rest of the article


Jes Rørbech

Jes arbejder dedikeret med at hjælpe virksomheder med at omsætte strategi til effektiv praksis og skabe størst mulig sammenhæng mellem opnåelse af virksomhedens kommercielle mål og marketingarbejdet. Med MOMENTO consulting a/s som afsæt hjælper Jes virksomheder med at optimere marketingorganisationens værdiskabelse, organisation og ledelse. Senest har Jes udviklet og introduceret Momentum forløbet, hvor flere virksomheder deltager på samme forløb og samarbejder om deres respektive optimering. Referencer omfatter: Arla, Designa, DSV, Grundfos, LEGO, Momondo, Novo Nordisk Pharmatech, Oticon, TDC og TOP-TOY m.fl.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Rine Søgaard likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More