Insights on Marketing & Technology

Fremtiden er fragmenteret - hvem vil samle stumperne?

Alting er forbundet. De marketingplatforme og værktøjer, som bedst integrerer sig med hinanden, vinder fremtidens virksomheder og forbrugere. Men det paradoksale er, at i takt med at platforme og værktøjer bliver mere integrerede, bliver marketingaktiviteterne stadig mere specialiserede og fragmenterede. Fremtidens marketingmedarbejder skal forstå det store billede og skabe sammenhænge i de spredte aktiviteter. Og de skal starte allerede i dag.

Malene Jessen
 • By: Malene Jessen
 • Published: 07-10-2016

Decentraliseret, specialiseret og fragmenteret

Online marketing er blevet decentraliseret - alle har adgang til de samme værktøjer og kun talent og budget bestemmer effekten af kampagnen. Den lokale økobutik har i princippet adgang til de samme online værktøjer som en Fortune 500 virksomhed. Derfor er platforme og værktøjer, som Facebook og Adwords, på den ene side dybt intuitive og på den anden side ekstremt avancerede. 

Tendensen er, at flere og flere virksomheder vælger specialiserede bureauer fremfor full-service bureauer til at varetage deres aktiviteter. Det giver rigtig god mening. Hver eneste marketing-aktivitet kræver stadig dybere kendskab til det enkelte værktøj eller aktivitetstype. I dag ser vi bureauer som specialiserer sig indenfor en kvist af en gren af en given platform. Både Google og Facebook belønner bureauerne for at gøre det. Den tendens vil fortsætte.

Virksomhedens marketing-aktiviteter varetages typisk af 3-5 specialiserede bureauer, som hver især optimerer indenfor egne rammer. Det betyder samtidig, at marketingaktiviteterne bliver stadigvæk mere fragmenterede. Bureauerne samarbejder ikke med hinanden om at opnå optimal ROI eller gennemslagkraft. Der er i praksis ingen, som udnytter den stigende integration og sikrer sammenhængende udbytte på tværs af disse platforme. Det er efterår og vi fyrer for gråspurvene. Har vi råd til at blive ved, når vinteren kommer?


Konceptudvikleren, regnedrengen og mægleren

Fremtidens marketing-medarbejdere skal forstå sammenhængene og se det store billede. De behøver ikke vide alt i detaljer om Adwords, e-mail marketing eller Facebook annoncering, men de skal forstå, hvordan disse værktøjer og platforme kan og bør spille sammen for at opnå optimalt udbytte af marketingbudgettet.

I praksis er der behov for tre typer af medarbejdere, som skal samarbejde om at få optimalt udbytte af budgettet gennem deres tilknyttede bureauer.

 • Konceptudvikleren, som kan sikre sammenhæng i budskaber på tværs af platforme.
 • Regnedrengen (m/k), som kan sikre ROI.. 

Login to read the rest of the article


Malene Jessen 

Malene er ejer af Markr, et netværksbaseret konsulenthus, som har til formål at sikre sammenhæng, samarbejde og maksimalt udbytte af online og offline markedsføringen for virksomheder med flere eksterne bureauer tilknyttet.

Malene er uddannet e-konceptudvikler og har tidligere været Head of Communication i Innovationshuset MOEF, hvor hun bl.a. har været med til at lancere Kickstartersuccessen Paralenz, som blev fundet på blot 10 timer.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More