Insights on Marketing & Technology

Har Marketing-afdelingen ikke altid skulle være moderne?

Den moderne marketing afdeling! Noget nyt? Næhee…. Og så alligevel en helt masse under forandring. I og med at vore kunder ikke længere skelner imellem det at være offline eller online, men i det hele taget bare altid er online ændres strukturer for kommunikation, og vor måde at arbejde på i marketing skal både reflektere dette og indrettes med rette kompetencer og værktøjer til at håndtere dette.

Dennis Kronborg
  • By: Dennis Kronborg
  • Published: 16-09-2016

Ifølge en undersøgelse fra Microsoft har 70% af kunderne indenfor B2B allerede taget en købsbeslutning inden de henvender sig til dig, og indenfor B2C er tallet 54%.

Kunderne har med andre ord taget internettet i brug og er generelt meget vidende både om egne behov og mulige løsninger på konkrete problemstillinger.

I den moderne marketing afdeling betyder dette at det er et krav at marketing møder kunden der hvor kunden er. Og der kan være en lang række forskellige interaktions punkter hvor du møder kunden. Såvel offline og online.

Det er derfor så vidt ikke så meget nyt i. Marketing har altid handlet om disse interaktioner. 

Det nye er at rejsen startede med at vi som virksomhed nok hellere måtte få en hjemmeside. Og senere hen fandt vi ud af at Facebook var kommet for at blive, og så skulle vi som virksomhed også have en Facebook side. Og langsomt er denne online pallette udvidet med andre sociale kanaler, SEO, SEM, content marketing, SEO, E-mail markedsføring og så videre. 

Mindmap

Den moderne marketing afdeling er derfor i dag nødt til at favne utrolig bredt, og forstå hvordan de forskellige kanaler supplere hinanden. Deres individuelle styrker og svagheder, og den rette timing for budskab. Her taler jeg ikke alene om det digitale univers, men så sandelig også om mere traditionelle kanaler.

Hvis vi ser på en (meget forenklet) struktur så kan den se således ud:

Der er meget at overskue i den moderne marketing afdeling. Og oveni det nok allervigtigste; den store strøm af data der er tilgængelig. Data der er væsentligt for at træffe de rigtige beslutninger for hvor der skal allokeres midler og ressourcer. 

Og lad os være ærlige, det er næsten en umulig opgave at kunne alt dette og være god til det alt sammen. Man kan ikke forvente at marketing skal være ”top of class” indenfor alle disse områder. Bevares, du kan naturligvis finde en super haj til social eller e-handel, men kan samme person udvikle det rette messe koncept?

Og i den moderne virksomhed skal det være helt okay at marketing ikke kan favne alt. Især på de digitale platforme sker der er stort set daglig udvikling der gør det ekstremt vanskeligt hele tiden at følge med.

Derfor vil den moderne marketing afdeling i høj grad fremover skulle outsource visse dele af marketing funktionerne til eksterne samarbejdspartnere.

Derfor ser jeg i den moderne marketing afdeling en anderledes kompetence struktur i årene fremover. En moderne marketing afdeling præget af både generalister og specialister, med udpræget brug af outsourcing af områder hvor der kræves dyb kompetence. 

Der er kompetencer, der i fremtiden kommer til at blive vægtet højt i marketing afdelingerne. Kompetencer som vi historisk ikke umiddelbart forbinder med den traditionelle marketing funktion, men som i langt højere grad vil sætte sit præg på marketing. Her er mit bud på 3 kompetencer. 


3 ting den moderne marketing afdeling skal kunne:

1. Indholdsskabelse

I marketing kræver det naturligvis at du har styr på dine teorier tilegnet igennem en relevant uddannelse eller erfaring. 

Men i og med at kunderejsen har ændret sig hen imod at kunderne laver rigtig meget research inden de kontakter os, så sættes der nye krav til marketing afdelingens evne til at skabe

Login to read the rest of the article


Dennis Kronborg

Dennis Kronborg rådgiver virksomheder omkring digital markedsføring. Dennis hjælper virksomheder med at forøge deres salg, forbedre konverteringer, og drive trafik til virksomhedens webside og anden online tilstedeværelse. Han rådgiver om hvordan nyhedsbreve kan bruges til at genere leads til salgsafdelingen, hvordan leads konverteres til kunder, fastholdelse af kunder, om indholds optimering og hvordan nyhedsbreve kan bruges til at sælge mere.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Steen Wrede likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More