Insights on Marketing & Technology

Hvordan ser marketing afdelingen ud i 2017?

Vi har spurgt jer medlemmer, hvilket område I fokuserer mest på at blive bedre til i 2017, og hvad dette vil betyde for organisationen af ressourcer og kompetencer i marketingafdelingen i 2017. Se en oversigt over svarene her.

  • By: Redaktionen, Market Community
  • Published: 10-10-2016

Survey: Marketing afdelingen 2017 - Fokus og strategi

Med i alt 70 interessante besvarelser, var størstedelen af dem rettet mod, at virksomhedens fokus var at blive bedre til Content Marketing i 2017. Den hyppigste grund, lød at content marketing for mange virksomheder er grundstenen for mange af virksomhedens andre marketingaktiviteter, hvilket gør dette område til et af de vigtigste områder for mange marketingafdelinger.

Mange svarede at det de ønsker at forbedre deres eksistens og aktiviteter på de sociale medier, ved bl.a. at anvende diverse sociale medier som kommunikationskanal, men også som en måde at rekruttere nye medarbejdere på. Herefter svarede nogle, at de ønsker at blive bedre til branding-delen, for bl.a. at øge kendskabsgraden og forbedre kommunikationen af virksomhedens brand.

Her er resultaterne og et udpluk i de uddybende svar:

Procentvis fremstilling af hvilke områder I vil fokusere mest på at blive bedre til i 2017:


Vi spurgte herefter hvorfor, og hvad dette vil betyde for organisationen af ressourcer og kompetencer i marketingafdelingen i 2017?

Betydningen for jeres organisering af ressourcer og kompetencer i marketingafdelingen i 2017:


Fokus på Content Marketing


At have en dygtig og gennemtænkt content marketing strategi muliggør, at vi kan bevæge os ud på diverse medier kontinuerligt, da det med den stærke content strategi vil være content der bærer indsatsen, og ikke medierne. Strategien må ikke blive "at vi skal lave e-mail marketing", men hvordan e-mail marketing kan bruges til at eksekvere vores content marketing strategi.

Annette Agerdal-Hjermind,  Aarhus Universitet, Ph.d., Assistant Professor (adjunkt)


For os er Content Marketing det der skal fokuseres mest på, da dette også er nøglen til at blive bedre til email-marketing, search marketing, SoMe og website. 

- Elsebeth Vildal Hansen,  Werosys, Marketing consultantVi har som uddannelsesinstitution i dag ikke et CRM-system på tværs af husets afdelinger og processer, men arbejder med at få dette op at stå. Herunder også at få defineret nogle processer i kommunikationen og markedsføringen i forhold til at forbedre kunderejsen og serviceniveauet over for bl.a. vores elever. Vi mener, at der ligger et stort potentiale for os her i forhold til at øge vores salg og fastholde vores kunder. Derudover er et af vores andre store fokuspunkter SEO og SEM.

- Pia Fink-Jensen, Hotel- og Restaurantskolen, Markedsføringskonsulent


Du kan have nok så mange smarte kanaler kørende - hvis du ikke...

Login to read the rest of the article

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Jørgen Kielstrup likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More