Insights on Marketing & Technology

Marketing er afhængig af nye samarbejds-former

Med flere tjenester placeret i skyen, er vejen banet for mere co-creation, hvor dynamiske samarbejdsformer skaber optimale betingelser for at udføre flere og flere marketingdiscipliner på farten og på tværs af organisatoriske skel.

Lars Hedegaard Pedersen
  • By: Lars Hedegaard Pedersen
  • Published: 26-09-2016

Drømmen om at medbringe sit kontor og betjene sine kunder overalt, er i dag en realitet, ikke et fatamorgana. Flere og flere krævende marketingdiscipliner bliver efterhånden udført med en tablet eller en smartphone i hånden, hvor tjenester i skyen giver adgang til stribevis af værktøjer og filer, uanset hvor man befinder sig.

Det er også hovedbudskabet i Microsofts forsøg på at gå planken ud med sin cloud-baserede Office 365-tjeneste, der bl.a. giver adgang til velkendte værktøjer som Microsoft Word, Excel og PowerPoint samt nye værktøjer, der er tilpasset et liv med ”kontoret under armen”.

Til de flestes overraskelse har Microsoft dog valgt at fjerne fokus på, hvad der befinder sig i skyen, og i stedet bruge krudtet på at beskrive, hvad man omtaler som den moderne arbejdsplads, hvor medarbejdere dels får kortere tid til at reagere på kundehenvendelser, men også må indstille sig på flere opgaver baseret på co-creation og samarbejder på tværs af organisatoriske skel.

Ifølge Alexander Bradley, Director of Office 365 Commerical Communications, kan ingen virksomhed i dag sidde forandringen overhørig, der er opstået i kølvandet af den stigende digitalisering. – Forandringer sker i dag med en hastighed, som vi aldrig har set før, og der er ingen udsigt til, at der bliver skruet ned for tempoet. Der er f.eks. kun 12 pct. Af de oprindelige Fortune 500 virksomheder fra 1955, som eksisterer i dag. Den prognose ser bestemt ikke bedre ud for fremtiden, hvor virksomhederne skal forberede sig på at tilbringe kortere og kortere tid i det fornemme selskab, understreger Alexander Bradley.


Virtuel virkelighed

 Andre prognoser går så vidt som at forudsige, at op mod 40 pct. af nuværende Fortune 500 virksomhederne er væk om 10 år. – Vores rolle er at bistå virksomhederne - og særligt marketingmedarbejderne med at udvikle og forny kundeoplevelsen ved at skabe forbindelse mellem den virkelige og virtuelle verden. Du skal forstå, at virksomheder i dag, som hovedregel kun har 30 sekunder til at reagere på interaktioner på social medier, fortæller Alexander Bradley.

Dermed er der ikke plads til statiske hierarkier i Alexander Bradleys optik. Han foretrækker dynamiske netværk, der åbner op for kollektiv værdiskabelse, populært kaldet co-creation, hvor siloer bliver brudt ned og samarbejder foregår på kryds og tværs af organisationen eller i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere. – Det største gevinst er, at vi har bevæget os fra en tilstand med knap information til.. 

Login to read the rest of the article


Lars Hedegaard Pedersen

Lars Hedegaard Pedersen har gennem en årrække arbejdet som journalist og rådgiver med speciale inden for kommunikation, medier og marketing, hvor han har dækket kampagner og strategier for en lang række danske og internationalt toneangivende brands samt beskæftiget sig med medietrends og udvikling af nye formater og kreative koncepter.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More