Insights on Marketing & Technology

3 ting du bør vide om de danske online-forbrugere

Konkurrencen på nettet er stigende, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at have styr på sine både nuværende- og potentielle kunder. Her får du de vigtigste konklusioner om de danske online-forbrugere, som består af ikke mindre end 89% af de 15-74 årige. Alle tal og statistikker i artiklen er baseret på DIBS’ rapport om dansk e-handel fra 2016.

Maria Pedersen
  • By: Maria Pedersen
  • Published: 13-01-2017

#1   Danskerne har for alvor taget den mobile e-handel til sig

Den mobile e-handel har for alvor taget fart. 45% af de danske online-forbrugere har brugt mobilen til at handle med, og 36% har afbrudt et køb, fordi siden ikke var mobiloptimeret. Det er altså vigtigt for de danske forbrugere at kunne handle fra deres smartphones, og det kræver, at du sørger for, at din webshop er mobiloptimeret, ellers risikere du at miste potentiel omsætning.

Den største årsag til at danskerne vælger at handle fra deres mobil er, at det er bekvemt. Mange kender det sikkert selv, mobilen er næsten altid lige ved hånden, og vi bruger den ofte, når vi har lidt ekstra tid som skal slås ihjel. Den største stigning i mobil e-handel ser vi især blandt de 55-65 årige, hvor stigningen ligger på hele 10% siden sidste år og er firdoblet siden 2012. De ældre kommer altså mere og mere med, men det er dog stadig de 35-44 årige, der handler mest, (næsten 6 ud af 10 i aldersgruppen). Så er de blandt din målgruppe, er det særligt relevant at sørge for at din webshop er mobiloptimeret.


#2   Online shopping skal være enkelt og tidsbesparende

Den største årsag til at danskerne handler så meget på nettet er, at det er nemt og sparer tid. Tidligere har den største drivkraft for online shopping været et spørgsmål om at spare penge, men i dag er det helt nede på en 4. plads. Det er altså vigtigt at sørge for, at det er nemt at handle i din webshop, og at forbrugerne har mulighed for at komme hurtigt igennem købet. Tænk bl.a. over navigationen i din webshop, og test gerne brugervenligheden løbende. Det skal være nemt at tilgå dine produkter eller ydelser, og det gælder på alle enheder (mobil, tablet og computer).

Har du endnu ikke en stor kundebase, eller mangler du trafik til dit site, kan du overveje om du skal bruge ressourcer på at SEO optimere din webshop. Ved at SEO optimere din webshop, kan du gøre det nemmere for nye potentielle kunder at finde frem til dine produkter ved blot at søge på google.

Du kan også gøre det hurtigere og mere enkelt for dine kunder at ... 

Login to read the rest of the article


Maria Pedersen 

Maria er Marketing Koordinator hos DIBS Payment Services hvor hun arbejder med marketing og kommunikation. Til dagligt arbejder hun med digital markedsføring og er bl.a. ansvarlig for udarbejdelsen af ”Dansk E-handel”, DIBS’ årlige rapport om den danske e-handel og de danske forbrugere.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More