Insights on Marketing & Technology

Sådan digitaliserer og forbedrer du kunde-oplevelsen i din butik

I takt med at kundeoplevelsen i detailhandlen bliver mindre fysisk og stadigt mere digital, melder dette spørgsmål sig: Hvordan bør du som forhandler med en fysisk butik, en webshop, en tilstedeværelse på de sociale medier og en mobilapp forholde dig til udviklingen og adskille dig fra konkurrenterne?

  • By: Krishnan Rajaram
  • Published: 25-10-2016

Kunder, der handler online, har adgang til en masse informationer - prissammenligninger, anmeldelser, videoer, blogs osv. Alt det forsvinder i det øjeblik, de går ind i en butik, medmindre de tager deres telefon frem og går på nettet. 

Men hvad hvis du gnidningsfrit kunne integrere mulighederne fra en online-/mobiloplevelse med din fysiske butik, samtidig med at du fastholdt de unikke kvaliteter ved at handle i butikken, som fx bekvemmeligheden, det personlige præg og muligheden for at røre ved og mærke produktet?

Lad os se på tre veje til at forbedre kundeoplevelsen i din butik:

1) Gør dataanalyse til en del af dit salgsarbejde 

Forretninger i detailbranchen er i virkeligheden datafabrikker, der så også lige sælger nogle produkter. For der er et væld af information tilgængelig online og i butikken, ved salgsstedet osv. Desværre bliver det meste information aldrig indsamlet, eller det sker først, når det er for sent til, at man kan handle ud fra den.

En vis fingerspidsfornemmelse kan være en stor hjælp, men de rigtigt succesfulde forhandlere demokratiserer data ved at give dem til medarbejderne i frontlinjen. Så kan de nemlig tage de rigtige beslutninger ved salgsstederne. Det kan fx dreje sig om at give rabatter i realtid til VIP-kunder, eller det kan handle om meningsfuldt krydssalg eller mersalg baseret på kundernes købsadfærd.

Ved at gøre dataanalyse til en del af dit DNA, kan du som forhandler sikre dig, at oplevelsen i den fysiske butik ikke bliver et kompromis, men noget, kunderne ser frem til.


2) Brug lokaliseringsredskaber og digitale assistenter

Mange salg bliver tabt på gulvet, fordi kunderne må trave op og ned ad gangene i butikken og lede efter de ting, de skal bruge, eller fordi de ikke gider at opsøge en butiksassistent, medmindre det haster eller er vigtigt. På samme tid er der et voksende fokus på medarbejdernes produktivitet, og det kan tvinge nogle forhandlere til at træffe den vanskelige beslutning at reducere antallet af medarbejdere i butikken - hvilket ofte kan gøre det hele værre.

Men teknologien kan bruges til at afhjælpe problemet. Du kan lave informationsstande i butikken, der kan gøre det nemmere for kunderne at finde tingene på deres indkøbslister. Og med digitale navigatører kan du putte denne funktionalitet ind i kundernes smartphones. På den måde lægger du kontrollen i kundernes hænder - helt bogstaveligt.

En undersøgelse af kunder i detailhandlen, som Accenture har foretaget i 2016, viser, at 30 procent af...

Login to read the rest of the article


Krishnan Rajaram

Krishnan rådgiver detailkunder på det europæiske marked om forbrugeroplevelser, in-store kundeaktivering samt strømlining af planlægning og produktion med henblik på en mere agil forretning. Han har tidligere arbejdet for Accenture, hvor han blandt andet var med til at opbygge en teknologisk tilstedeværelse for virksomheden i Indien og Storbritannien.


  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More