Insights on Marketing & Technology

12 trin til en succesfuld digital strategi og vækst

Alt for mange virksomheder ”glemmer” desværre at prioritere arbejdet med og refleksionerne omkring deres digitale strategi. Ja, de fleste har sågar ikke en formaliseret digital strategi. Min erfaring er, at det i rigtig mange tilfælde betyder tabt indtjening pga. det uudnyttede potentiale, der ligger i at tænke digitalt, når man driver en virksomhed anno 2017.

 • By: Kasper Ebsen
 • Published: 16-02-2017

Hvis jeres virksomhed ikke formår at udnytte det digitale potentiale, så misser I et hav af vækstskabende muligheder og et yderst vigtigt og værdifuldt konkurrenceparameter. Et konkurrenceparameter som kun bliver mere aktuelt og vigtigt i fremtiden. Har I dermed ikke en digital strategi, og vigtigst af alt, ikke formår at eksekvere den, er det ikke et spørgsmål om, hvorvidt I bliver overhalet – det er reelt et spørgsmål om hvornår. Det kan du også læse mere om i mit tidligere indlæg ’Fremtidens vækstpotentiale kræver digital modenhed

I det følgende vil jeg give mine bud på hvilke steps en digital strategi bør indeholde, og hvad der er vigtigt at fokusere på i det strategiske arbejde:  

12 gode steps til digital strategi

Den digitale strategi bør aldrig stå alene eller være uden hensyntagen til jeres overordnede strategi. Det er helt essentielt, at strategien ses som en overbygning til jeres eksisterende strategi, og at hele organisationen forstår vigtigheden heraf. Det er vigtigt at forstå at den konkrete udformning af en digital strategi afhænger af en virksomheds organisation, produkt, kommercielle mål og risikovillighed. Det betyder, at man hver gang bør skræddersy tilgang efter virksomheden. Sørg for hele tiden at være bevidst om, hvad der kendetegner jeres virksomhed, så den digitale strategi ikke bliver for frakoblet og fjern, fra den reelle virkelighed. 

Som sagt tror vi ikke på, at der er en uniform måde at udvikle en digital strategi på, men med det sagt, bør en digital strategi typisk indeholde følgende steps:

1. Situationsanalyse: Hvor er I digitalt i dag, hvad er jeres udfordringer og styrker, og hvor vil vi gerne hen?

2. Kortlægning af digitale KPI’er: Hvilke målepunkter er vigtige for jeres succes? De digitale målpunkter skal altid være målbare. Til det kan i bruge SMART goal-metodikken:

 •       Specific: Målene skal være specifikke
 •       Measureable: Målene skal tydeligt kunne aflæses/måles
 •       Attainable: Målene skal være opnåelige for jeres team og indsats
 •       Relevant: Målene skal være relevante for jeres forretning og hovedfokus
 •       Timely: Målene skal kunne defineres med en afgrænset tidsperiode

3. Forecast af økonomiske mål: Eksempelvis via e-handelsbudget med trafik fordelt på kilder, konverteringsrater, omsætning, omkostninger m.m. Hermed kan I løbende følge jeres økonomiske udvikling ift. jeres digitale initiativer.


4. Konkurrentanalyse: Hvem er jeres konkurrenter, og hvordan agerer og performer de digitalt? Lav gerne en konkurrent-matrix, hvor I scorer jeres konkurrenter på diverse parametre – eksempelvis performance på de forskellige online kanaler, sitets funktionalitet mm.

5. Efterspørgselsanalyse: Analyse af hvad målgruppen efterspørger online, så får I indsigt om, hvorvidt I har det rette produktsortiment, og samtidig får I mulighed for at arbejde målrettet med SEO, SEM og content marketing. 

6. Markedsanalyser: Hvilke markeder skal I agere på? Ønsker I at ekspansion til andre markeder, er det relevant at benchmarke...

Login to read the rest of the article


Kasper Ebsen

Kasper Ebsen er partner og digital direktør i e-handelsbureauet No Zebra, som siden 1999 har specialiseret sig i e-handel, forretningsudvikling og 360 graders digital markedsføring. Kasper har de seneste 10 år arbejdet med datadrevet markedsføring, e-handel og digital strategi for kunder som Kvik, Morsø, Danfoss, Fri Bikeshop, Scanpan m.fl Herudover har Kasper drevet sin egen webshops og er medstifter af en international fintech-virksomhed.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More