Insights on Marketing & Technology

Hovedløs digitalisering

Det er nemt nok at skrive en artikel om, hvordan virksomhedens digitale strategi fører til Paradis. For det sker i medvind, hvor alle nikker bifaldende som ”puppets on a string”. Lang mere udfordrende er det at gå mod begejstringen og være kritisk. Så det gør jeg…

Claus Due
  • By: Claus Due
  • Published: 05-12-2016

Det er ikke, fordi jeg har noget mod digitalisering. For min egen virksomheds vedkommende er digitalisering en forudsætning, men det er nemt at se hvor meget, der går galt. Og så er digitaliseringen endda kun lige begyndt. 

Digitalisering betyder automatisering

Digitalisering lyder som en lækker ting, fordi vi er i stand til at indsamle og analysere store mængder data, vi ikke tidligere kunne finde hoved og hale i. Vi får noget nær real time data på bordet og kan træffe hurtige beslutninger, der rulles ud lige så hurtigt. Vi kan spare en masse tid, træffe beslutninger på et bedre grundlag, lave færre fejl, spare en masse medarbejderressourcer, og som en konsekvens tjene en masse penge. Intet under, hvis digitalisering står højt på ønskesedlen. Digitalisering lægger op til automatisering, og det er gennem automatiseringen, at mange af digitaliseringens fordele udspringer.

Automatisering betyder fremmedgørelse

Der er ikke noget galt i automatisering. Problemet er, hvad det gør ved den måde, vi som virksomheder og medarbejdere fungerer på. Fra at tænke selv, træffe beslutninger ud fra egne ræsonnementer, vil vi i stigende grad blot beslutte ud fra tal, kpi’er og grafer, der så danner baggrund for mere eller mindre rutinemæssige valg. Så rutinemæssige, at mange af dem i digitaliseringens navn automatiseres.


Farvel til kundeorientering

Det første, der sker, når beslutningsgrundlaget gennem digitaliseringen automatiseres, og beslutningerne i voksende grad bliver regelbestemt, er, at relationen mellem beslutningstageren og...

Login to read the rest of the article

 


Claus Due 

Claus Due er indehaver af Due & Partners og rådgiver omkring strategi, kundeloyalitet, CRM, kommunikation og forandringsprocesser primært på B2B markedet. Han er forfatter til adskillige bøger, heri blandt: Business to Business markedsføring, Intern Markedsføring, Integreret Markedsføring, Annoncer, der virker, Bedre dialog med sognet, Når CRM er et flop. Hvad gør man så?

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Heidi Collin likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More