Insights on Marketing & Technology

Virtual reality skal gi' resultater

Har du først prøvet et high-end Virtual Reality headset, er det godt nok svært at få armene ned over alle de nye muligheder. Opmærksomheden på augmented – og virtual reality blomstrer. Danske Tv-stationer holder heller ikke igen med, at dele deres begejstring for mulighederne, og vi er mange som er en smule ramt af teknologi begejstring.

Michael Harboe, Virsabi
  • By: Michael Harboe, Virsabi
  • Published: 30-01-2017

’Who is to blame’ for vi oplever igen, hvordan vores industri forandres af ny teknologi. Vi kender alle historier om organisationer, der velvilligt har eksekveret IT projekter, uden at have haft erfaring med en given ny teknologi, men blot har været tilpas begejstrede over selve teknologien.

Mange får taget hul på nye trends og teknologier for sent og misser chancen for at starte småt. De misser chancen for at opsamle erfaring, inden det for alvor bliver kritisk at følge med marked og konkurrenter. 

Ambitiøse projekter sælger bedre på direktionsgangene, men nu står vi her igen, og vi har chancen for at starte småt, i god tid og til at stille de rigtige spørgsmål.

Hvad kan vi bruge VR teknologien til? Hvad kan den betyde for vores marked, og hvordan kan den skabe værdi for vores kunder og forretning?

Udbredelsen af hardware går stærkt

Ved Black-Friday og i julen 2016 måtte de store elektronikgiganter melde alt udsolgt, og man skulle lede længe efter et af de gode high-end VR headsets HTC Vive og PlayStation 4 VR. Mange danskere har i 2016 købt et VR GEAR headsets til deres Samsung mobiler, for hvilke Samsung for nyligt annoncerede et milestone salg på 5 millioner headset solgt globalt. 

Nu kan alle flyve Star Wars X-wing


Hvor meget muligheden for at sidde i en X-wing har hjulpet PlayStation VR salget på vej er uvist, men vi kan let identificere segmentet der rykker salget lige nu.

Gaming og begejstrede familiefædre med lyst og råd til big-boys-toys trækker salget. Alle vi andre skal nok følge med, og salget af hardware indikerer som minimum, at vi skal til at tage kanalen alvorligt som en del af vores fremtidige marketing mix. 


First-movers brug af VR og AR i kommerciel kontekst?

VR og AR i kommerciel kontekst flytter på sig, og mange brands er gået i gang. Meget handler om WOW effekt og brand experiences. Adidas åbnede, dog....

Login to read the rest of the article

 


Michael Harboe 

Michael er Strategic Advisor & CEO hos Virsabi og en digital sværvægter med mange års marketingerfaring med speciale i digital marketing og transformation. Michael er udøvende digital rådgiver og strategi konsulent for store dansk virksomheder, og hans tidligere corporate titler inkluderer CMO, Digital Director, Online Marketing Manager, Global Marketing Manager.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Rine Søgaard likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More