Insights on Marketing & Technology

4 spørgsmål du skal stille dig selv omkring mobil SEO

Over halvdelen af alle de søgninger, der idag foretages bliver lavet på mobile enheder. Arbejder du med SEO, er det derfor absolut nødvendigt at arbejde med at forbedre dine placeringer. Du skal tage de mobile søgere seriøst og give dem en hurtig og responsiv oplevelse. På den måde kan du høste mere organisk trafik og tiltrække flere kunder.

Nikolaj Mogensen
  • By: Nikolaj Mogensen
  • Published: 18-01-2017

Søger dine kunder på mobilen?

Du bør undersøge, hvordan dine kunder søger efter dine produkter med Google’s Keyword Planner. Når du sammensætter dit Google AdWords program, kan du få data om hvilken enhed, der bruges på de søgeord, du vælger.

Se eksempelvis hvordan en søgning efter “pizza restaurant” primært foretages på mobile enheder, mens at kun en tredjedel af søgningerne stammer fra desktop.

Google’s Keyword Plannerer gratis, selvom det kræver en konto tilkoblet AdWords, for at du får data, som du kan bruge til noget.

Du vil sandsynligvis blive overrasket over mængden af søgninger i Google, der bliver foretaget fra mobile enheder. Hvis store dele af dine kundegruppe bruger mobilen til at research din virksomhed og dine produkter, er det derfor vigtigt, at du optimerer dit website ud fra denne virkelighed.

Google gør nemlig noget specielt for deres mobile brugere, da de har lavet et separat indeks og resultat målrettet mobilen frem for desktop:

Google har seperat algoritme for mobile placeringer

Der har længe været stadig stigende forskel på de to versioner af indekset. I foråret 2015 rullede Google deres mobile friendliness algoritme ud, der populært blev omdøbt til Mobilegeddon. Den betød basalt set at sider med hurtigere loadtider og responsiv kode vil blive forfordelt i det mobile søgeresultat.

Denne udvikling er gradvist fortsat indtil i dag. Google har nemlig officielt per november 2016 adskilt deres algoritme i en mobil version og en desktop version. Det betyder, at de to søgeresultater til stadighed vil blive mere forskellige.

Det gør Google, fordi de ved, at den mobile oplevelse i en søgning er fundamental anderledes end den er på desktop. Lokale resultater, hurtigere loadtider, information og facts er vigtigere for de søgende på mobile enheder.

Hvor mobilvenligt er dit website?

Google har sat et fremragende værktøj til rådighed, hvis du vil teste, hvordan dit website performer på mobile enheder: https://testmysite.thinkwithgoogle.com/ 

Et mobilvenligt website har karakteristik af enten at være dedikeret mobilwebsite (m.eksempel.dk) eller ved at være ...

Login to read the rest of the article


Nikolaj Mogensen

Nikolaj er Head of SEO & Owned Media hos GroupM Danmark. På hans website skriver han om online markedsføring herunder SEO, Content Marketing og Linkbuilding.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Rine Søgaard likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More