Insights on Marketing & Technology

Ændring i forbruger-adfærd: Danskerne handler mobilt

Den mobile e-handel nærmer sig 50%, og forbrugernes krav til webshops stiger kontinuerligt. Det er ikke længere kun de unge, som benytter sig af mobilen når de handler. Også de ældre segmenter er kommet på banen, og i 2016 så vi den største stigning i mobil e-handel blandt de 55-65 årige - en stigning på ikke mindre end 10%. Det er dog stadig blandt de yngre segmenter, at penetreringen er højest, mens det er de 25-54 årige, som stiller de højeste krav til de webshops de handler i.

Maria Pedersen
  • By: Maria Pedersen
  • Published: 30-01-2017


Danskerne har for alvor vænnet sig til at handle fra deres mobiler, og hvis ikke webshops understøtter formatet, risikerer de at tabe omsætning. Hele 39% af de danske online- forbrugere har nemlig prøvet at afbryde et køb og 36% har afbrudt fordi webshoppen ikke var mobiloptimeret. Forbrugerne er også begyndt at tage nye e-handelskanaler til sig, og flere er begyndt at se fordelene ved at handle gennem apps. Men den mobile e-handel sætter ikke kun krav til design og responsive webshops, hele oplevelsen skal tænkes igennem, og det gælder også det mobile check-out.


Forbrugernes præferencer for betalingsmetoder har i mange år været urokkelige og især Dankortet har haft en unik position. Kortbetaling er stadig dominerende i hele Norden, men nye betalingsmetoder er begyndt at vinde frem. Når det kommer til e-handel, er det særligt vigtigt for forbrugerne, at det skal være hurtigt og nemt. Derfor ser vi også at årsagen til at handle online, er gået fra at være et spørgsmål om at spare penge, til et ønske om at spare tid. Det er derfor vigtigere end nogensinde at sørge for, at dine kunder nemt kan finde dine produkter, og hurtigt kan komme igennem købet.

Mobile betalingssæt, som MobilePay, har de senere år udfordret den traditionelle måde at betale for varer og tjenester på, og nu ser det også ud til at forbrugerne for alvor fået øjnene op for værdien af disse.

Dansk E-handel 2016 viser, at præferencen for ...

Login to read the rest of the article


Maria Pedersen 

Maria er Marketing Koordinator hos DIBS Payment Services hvor hun arbejder med marketing og kommunikation. Til dagligt arbejder hun med digital markedsføring og er bl.a. ansvarlig for udarbejdelsen af ”Dansk E-handel”, DIBS’ årlige rapport om den danske e-handel og de danske forbrugere.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Rine Søgaard likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More